Lamsrack met honing/munt op de BBQ
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een heerlijke, malse, perfect gebakken lamsrack van de BBQ
Benodigdheden
BBQtang
timer
aluminium folie
Bereidingswijze
Haal de lamsrack uit de koelkast een half uur voor bereiding.
(Snijd de lamsrack nog niet in stukken)
Zet ondertussen de BBQ aan en zorg dat deze goed warm is.
Maar een mix van 2el fijngesneden munt, scheutje olijfolie, scheutje ketjap, 1tl knoflookpoeder, 1/2tl paprikapoeder, 1tl zout, 1/2tl peper, 1el honing.
Let deze munt/honing mix op de bovenkant van de lamsrack en laat deze 5 minuten liggen.
Let de Lamsrack eerst met de gemarineerde kant naar boven op de BBQ.
Bak 4 minuten op hoog vuur.
Draai om en bak 4 minuten op hoog vuur.
Zet 1 kant van de BBQ uit (of zet hem helemaal laag).
Draai om, bestrijk met honing en bak 5 minuten.
Draai om, bestrijk met honing en bak 5 minuten.
Haal de lamsrack nu van het vuur en wikkel hem in alluminium folie,
en laat 5 minuten rusten.
Open maken, en snijd de lamsrack in mooie stukken op de serveren.
Serveertip
Lekker met gepofte aardappen en een frisse salade