blini's

  • Amerikaans, Voorgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 07-06-1999

Voor: 10 tot 12 blini's

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 15 gr verse gist
  • 1 tl fijne witte suiker
  • 1.75 dl lauw water
  • 85 gr boekweitmeel en 55 gr bakkersbloem
  • of 150 gr bakkersbloem
  • 1 tl zout
  • 1 ei gesplitst
  • 1.75 dl melk
  • 1 el zure room
  • 25 gr boter

  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Vermeng de gist, de suiker en het water en laat het mengsel rusten tot
    zich schuim vormt. Zeef de meelsoorten met het zout in een kom. Klop er
    de eierdooier en het gistmengsel door zodat u een dik beslag krijgt.
    Dek de kom af met een theedoek en laat het beslag in 1 tot 2 uur rijzen
    tot het dubbele volume.

    Bereidingswijze

    Klop er de melk en zure room door. Klop het
    eiwit stijf en vouw dit door het beslag. Verhit een stevige koekepan of
    grilleerplaat, en laat wat boter smelten. Maak met 3 el beslag een klein
    pannekoekje. Bak het 2 tot 3 minuten, keer het en bak de andere kant.
    Houd de blini's warm onder een doek terwijl u de rest bakt. Serveer de
    blini's warm met zure room en zalmeitjes.

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten