Appelchips

 • Tussendoortje
 • > 120 min.
 • Geplaatst op 18-10-2014
 • Appelchips

  Appelchips

  Appelchips

 • Appelchips

  Appelchips

  Appelchips

Een gezond tussendoortje en een lekkere snack, maar ook handig als garnering of lekker in de sla. Bovendien ruikt heel het huis lekker naar appel met kaneel; ideaal op regenachtige dagen.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
2 appels
Een beetje kaneel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Appelboor eventueel.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 90/100 graden Celsius.Was de appels, maar schil ze niet. Haal eerst de klokhuizen eruit met een appelboor en snijd dan de appels in dunne plakjes van ongeveer 3 mm. Hoe dunner de appeltjes zijn, hoe knapperig de appelchips worden.Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de appelschijfjes erop. Bestrooi de stukjes met wat kaneel en bak het dan ongeveer 2 uur in de oven op 100 graden Celsius. Na anderhalf uur kun je de schijfjes even omdraaien zodat alle kanten goed knapperig worden. Let erop dat de baktijd sterk afhangt van de dikte van de appelschijfjes, dus kijk steeds of het nog steeds goed gaat in de oven.Smakelijk!

Bron

Amerikaanse kookprogramma

Serveertip

Tip: als je de appels erg zuur vindt, kun je nog een klein beetje suiker over de schijfjes strooien zodra ze uit de oven komen. Hierdoor smelt de suiker snel, worden de appels wat krokanter en heb je vooral een wat zoetere snack. Zelf vind ik de lichte zuurheid juist erg lekker aan de chips.

Laatste reacties

melodi_tamarzians avatar
melodi_tamarzians 20-10-2014

Ha Anne! Als je er wat suiker overheen doet nadat ze afgebakken zijn, blijven ze wat langer goed. Maar zelf eet ik ze liever zonder suiker en dan bewaar ik ze in een luchtdicht bakje of een weckpot. Zo blijven ze een paar dagen goed :)

Anne1955 avatar
Anne1955 19-10-2014

Ik heb ook wel eens appelchips gemaakt. Het lukte op zich goed maar de appels bleven maar kort krokant. Daarna werden ze wat taai. Ook wel lekker, maar niet helemaal mijn bedoeling. Hoelang kunnen zulke appelschijfjes krokant blijven?

hermien_kg avatar
hermien_kg 19-10-2014

Leuke snack! Dit wil ik wel eens proberen. Groetjes, Hermien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten