Supereenvoudige smakelijke couscous
- Fusion, Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op 18-10-2014
Met één brandertje op de camping ga je voor eenvoudig of eenvoudigst. Kun je nagaan hoe makkelijk dit thuis is!
Ingrediënten 2 personen
1 kop couscous1 kop water
1 ui, middelgroot
3 tenen knoflook
2 handvol met ansjovis gevulde olijven (of 1blikje Merza, uitlekgewicht 85 g.)
1 à 2 el. olijfolie,
zout en peper
Benodigdheden
Kookpannetjekoekenpannetje
Bereidingswijze
Breng water aan de kook. Van vuur af halen.
Voeg couscous toe en dek pannetje af met bv. een bordje of deksel. 3 tot 5 minuten laten staan.
(= ongeveer de bereidingstijd van het ui-mengsel)
Snij de ui niet al te fijn en de knoflook fijner.
Halveer de ansjovis-olijfjes.
In het koekenpannetje olijfolie verhitten en fruit de uien en de even later toegevoegde knoflook tot glazig.
Schep de groente door de couscous, evenals de gehalveerde olijfjes. Voeg naar smaak wat zout en peper toe.
Eet ze!
Serveertip
Los smakelijk genoeg, maar zeker ook lekker met salade, bijvoorbeeld een eenvoudige tomatensalade. (olijfolie, pezo, gesnipperd half uitje, lekkere azijn, evt. kneepje vloeibare honing, bakje gehalveerde cherrytomaatjes, zoiets..)
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties