Supereenvoudige smakelijke couscous

  • Fusion, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 18-10-2014

Met één brandertje op de camping ga je voor eenvoudig of eenvoudigst. Kun je nagaan hoe makkelijk dit thuis is!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 kop couscous
1 kop water
1 ui, middelgroot
3 tenen knoflook
2 handvol met ansjovis gevulde olijven (of 1blikje Merza, uitlekgewicht 85 g.)
1 à 2 el. olijfolie,
zout en peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kookpannetje
koekenpannetje

Bereidingswijze

Breng water aan de kook. Van vuur af halen.
Voeg couscous toe en dek pannetje af met bv. een bordje of deksel. 3 tot 5 minuten laten staan.
(= ongeveer de bereidingstijd van het ui-mengsel)

Snij de ui niet al te fijn en de knoflook fijner.
Halveer de ansjovis-olijfjes.
In het koekenpannetje olijfolie verhitten en fruit de uien en de even later toegevoegde knoflook tot glazig.

Schep de groente door de couscous, evenals de gehalveerde olijfjes. Voeg naar smaak wat zout en peper toe.

Eet ze!

Serveertip

Los smakelijk genoeg, maar zeker ook lekker met salade, bijvoorbeeld een eenvoudige tomatensalade. (olijfolie, pezo, gesnipperd half uitje, lekkere azijn, evt. kneepje vloeibare honing, bakje gehalveerde cherrytomaatjes, zoiets..)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten