Risotto met champignons en kaas

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-10-2014
  • Risotto met champignons en kaas

    Risotto met champignons en kaas

    Risotto met champignons en kaas

Zo lekker, ook de eerste keer dat ik het maakte.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
- 1 gesnipperde ui
- 1 teen knoflook
- 250 gram kastanje champignons in plakken
- 100 gram shii-take in 4en
- 400 gram risotto rijst
- 1 liter kippen of kruidenbouillon
- 75 gram geraspte kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Steelpan
Koekenpan
snijplank
Schilmes
 

Bereidingswijze

Fruit een ui op een laag vuur a 2 min in boter. Pers een teentje knoflook uit boven de pan en laat deze 1 min mee fruiten.

Voeg de rijst toe tot alle korrels met een dun laagje bedekt zijn. Voeg de championplakjes en shii-take toe en schep alles een minuut om. Schenk al roerend de bouillon er beetje bij beetje over heen en laat het dan 15 minuten koken tot al het water weg is en opgenomen door de rijst. Strooi dan de kaas er over.

Bron

Blue band kinderkookboek

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten