Bloemkool & Koolrabisoep

  • Nederlands, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-10-2014
  • Bloemkool & Koolrabisoep

    Bloemkool & Koolrabisoep

    Bloemkool & Koolrabisoep

Bloemkool zelf smaakt niet zo sterk daarom heb ik er wat glaskoolrabi en 'n oranje winter koolrabi bij gedaan om de smaak wat sterker te maken. Zonder kruiden kook ik niet graag dus die zitten er weer voldoende bij. Door de couscous die erbij zit heb je zoiets als 'n Eintopf. Als je zo'n kommetje op hebt, heb je al van alles wat genuttigd. Het vult allemaal goed en was bovendien ook weer echt lekker. Voor herhaling vatbaar!!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gram Bloemkool, in roosjes
200 gram Glaskoolrabi, in blokjes of 200 gram Oranje Koolrabi, in blokjes
3 stengels Lente Uitjes, in schijfjes
2 teentjes Knoflook, fijn gesneden
'n stukje gember, klein gesneden
1 theelepels Harissa (Pikante Variant), zelfgemaakte
'n stukje Kruidenboter
'n beetje Tym, Peterselie, Basilicum, Dill, en Koreander, allemaal gedroogde
'n beetje Kerrie
'n beetje Cayennepoeder
1 ltr Bouillon, gemaakt van 2 Bouillonblokjes
1 beker Crème Fraîche of 1 Kruiden Roomkaas Rolletje, ALDI
Olijfolie
 
Extra

150 gram Couscous, gemaakt volgens aanwijzing op de verpakking
1 pakje gerookte Kip, in blokjes (JUMBO)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stamper of Staafmixer

Bereidingswijze

Doe een 'n beetje olijfolie in de soepketel en laat dit warm worden samen met de kruidenboter en harissa. Bak dan even de knoflook mee, doe er de bloemkool roosjes met koolrabi blokjes bij. Meng alles even goed onder en doe er dan de lente uitjes onder samen met de kruidenmix. Kook in de waterkoker 'n liter water en doe deze samen met de bouillonblokjes erbij. Roer alles goed onder en laat aan de kook komen, zet stil en laat ongeveer 20 minuutjes stil pruttelen. Weeg de couscous af en week deze even in met wat water. 1/4 ltr gekookt water is genoeg doe deze bij de couscous en dek deze af voor ongeveer 5 minuutjes of totdat het water verdampt is. Stamp dan alles kleiner met de stamper of pureer dit met de staafmixer. Meng er de crème fraîche onder samen met 't kruiden roomkaas rolletje, als dit gesmolten is kunnen de kip blokjes erbij. Alles kan nu geserveerd worden. Smakelijk eten!!!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten