Brabants worstebrood

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 14-10-2014
  • Brabants worstebrood

    Brabants worstebrood

    Brabants worstebrood

  • Brabants worstebrood

    Brabants worstebrood

    Brabants worstebrood

  • Brabants worstebrood

    Brabants worstebrood

    Brabants worstebrood

Het recept voor deze Brabantse worstebroodjes komt uit het nieuwste boek van Yvetten van Boven, Home Baked. Smulweb.nl kreeg de eer om aanwezig te zijn bij een inspirerende workshop van Yvette ter ere van haar nieuwe titel. Dit recept wilden wij jullie niet onthouden! 

Lees ook de boekrecensie van Home Baked hier!
http://www.smulweb.nl/artikelen/198304/Bakken-met-yvette-van-boven

Deel dit recept

Ingrediënten 14 personen
Deeg:
15 g instantgist
200 ml lauwe melk
450 g bloem
2 tl zout
50 g zachte boter + extra
1 ei
Gehaktvulling:
500 g half-om-half gehakt
zelfgemaakt paneermeel van 1 à 2 sneetjes witbrood
1 ei
peper uit de molen & zout
een snuf nootmuskaat
een snuf gemalen kruidnagel
Extra:
1 ei, losgeklopt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Week de gist 10 minuten in de lauwe melk tot de gist is opgelost. Zeef de bloem met het zout boven een kom. Giet het gistgmengsel al knedend bij de bloem en voeg ook de zachte boter toe en het ei. Kneed tot een zacht en soepel deeg. Misschien moet u nog een beetje extra bloem toevoegen, misschien wat meer melk. 
Kneed op het aanrecht nog een minuut of tien door. Vorm er daarna een bal van en laat deze op een warme plaats afgedekt 1,5 uur rijzen. Of tot het deeg in volume is verdubbeld. 

Maak intussen de vulling. 
Kneed daarvoor alle ingrediënten tot een lekker goed gekruid gehakt dat niet meer plakt. Verdeel in 2 stukken en rol er twee worsten van. 
Vet een bakplaat in met boter. 
Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap met een dikte van ruim 0,5 cm en verdeel de lap in twee rechthoeken (of in vier als u een kleinere oven heeft, kijk even wat er in past). Bestrijk het deeg met een zacht kwastje met wat ei en leg op elke lap een rol gehakt. 
Vouw eerst de korte zijden om de rol gehakt en dan de lange zijden, plak de naad vast met wat losgeklopt ei. Zorg ervoor dat het deeg goed op elkaar sluit. 
Leg de twee worstebroden iets uit elkaar met de naad naar onder op de bakplaat. 
Dek ze af met een met bloem bestoven theedoek en laat ze nogmaals 30 inuten rijzen. 
Bestrijk ze daarna met losgeklopt ei en bak ze in ongeveer 25 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Snijd in gelijke stukken en schik ze op een schaal. Dien direct op. 

Bron

Home Baked - Yvette van Boven

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten