Malse Chinese rundvlees herfst stoofpot
- Chinees, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Deze komt eigenlijk uit een kookboek van een Chinese chefkok, maar heb vlees vervangen door rundvlees. Lekker pittig en zoet van smaak. Eenvoudig te maken en als hij op staat dan komen er herfstige geuren vrij die je onmiddellijk doen denken aan stoofpeertjes.
Ingrediënten 3 recipe.people
600 gr doorregen runder riblappen2 grote uien
4 cm verse gember
2 steranijsjes
1 kaneelstokje
3 el chinese rijstwijn of droge sherry
3 el donkere sojasaus
2 el pindakaas
2 el hoisinsaus
50 gr bruine basterdsuiker
600 ml warme runderboillon
Klont roomboter
Vleugje gemalen szechuan peper
Snufje zeezout
Half bosje bosuitjes
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 604,62 kcal |
Koolhydraten | 27,20 g |
Eiwitten | 46,07 g |
Vetten | 31,89 g |
Benodigdheden
Stoofpan met deksel of slowcoockerBereidingswijze
Snijd rundvlees in niet te kleine brokken (eerst op kamertemperatuur laten komen). Neem dan een stoofpan (met deksel) en laat een klont boter heet worden. Schroei blokken vlees snel dicht, doe er dan gesnipperde uien en geraspte gember bij en roerbak even mee. Voeg dan hoisinsaus, sojasaus, rijstwijn (of sherry) en pindakaas toe. Giet er dan warme runderbouillon (vers of tablet) op tot vlees net onderstaat. Roer en voeg dan kaneelstokje, steranijs en de bruine suiker toe. Zet vuur laag, deksel op de pan en 3 uur lekker laten pruttelen. Vlees valt bijna uit elkaar en ruikt lekker. Saus is bijna ingekookt. Proef of de smaak juist is en anders nog een heel klein beetje (chinese) peper en zout toevoegen. Garneer af, voor de kleur, met gesnipperde bosuitjes, steranijsjes en kaneelstokje verwijderen en heet opdienen. Eet smakelijk.
Bron
Chinese cookbook (iets aangepast)
Serveertip
Erg lekker met gekookte witte rijst en chinese gewokte groente.