Malse Chinese rundvlees herfst stoofpot

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 13-10-2014
  • Malse Chinese rundvlees herfst stoofpot

    Malse Chinese rundvlees herfst stoofpot

    Malse Chinese rundvlees herfst stoofpot

  • Malse Chinese rundvlees herfst stoofpot

    Malse Chinese rundvlees herfst stoofpot

    Malse Chinese rundvlees herfst stoofpot

  • Malse Chinese rundvlees herfst stoofpot

    Malse Chinese rundvlees herfst stoofpot

    Malse Chinese rundvlees herfst stoofpot

  • Malse Chinese rundvlees herfst stoofpot

    Malse Chinese rundvlees herfst stoofpot

    Malse Chinese rundvlees herfst stoofpot

Deze komt eigenlijk uit een kookboek van een Chinese chefkok, maar heb vlees vervangen door rundvlees. Lekker pittig en zoet van smaak. Eenvoudig te maken en als hij op staat dan komen er herfstige geuren vrij die je onmiddellijk doen denken aan stoofpeertjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
600 gr doorregen runder riblappen
2 grote uien
4 cm verse gember
2 steranijsjes
1 kaneelstokje
3 el chinese rijstwijn of droge sherry
3 el donkere sojasaus
2 el pindakaas
2 el hoisinsaus
50 gr bruine basterdsuiker
600 ml warme runderboillon
Klont roomboter
Vleugje gemalen szechuan peper
Snufje zeezout
Half bosje bosuitjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stoofpan met deksel of slowcoocker

Bereidingswijze

Snijd rundvlees in niet te kleine brokken (eerst op kamertemperatuur laten komen). Neem dan een stoofpan (met deksel) en laat een klont boter heet worden. Schroei blokken vlees snel dicht, doe er dan gesnipperde uien en geraspte gember bij en roerbak even mee. Voeg dan hoisinsaus, sojasaus, rijstwijn (of sherry) en pindakaas toe. Giet er dan warme runderbouillon (vers of tablet) op tot vlees net onderstaat. Roer en voeg dan kaneelstokje, steranijs en de bruine suiker toe. Zet vuur laag, deksel op de pan en 3 uur lekker laten pruttelen. Vlees valt bijna uit elkaar en ruikt lekker. Saus is bijna ingekookt. Proef of de smaak juist is en anders nog een heel klein beetje (chinese) peper en zout toevoegen. Garneer af, voor de kleur, met gesnipperde bosuitjes, steranijsjes en kaneelstokje verwijderen en heet opdienen. Eet smakelijk.

Bron

Chinese cookbook (iets aangepast)

Serveertip

Erg lekker met gekookte witte rijst en chinese gewokte groente.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

caroca avatar
caroca 28-08-2016

Dit lekkers neem ik graag van je mee! Bedankt voor het delen, groetjes, Caro

parel62 avatar
parel62 05-04-2016

De lente komt,maar met dit regenachtige weer voor morgen al lekker in slowcooker .

IZim avatar
IZim 13-10-2015

Van het weekend maar weer eens deze stoof gemaakt. Heerlijk met rijst en gewokte Chinese groente. Hmmmm...... was weer lekker

ger1958 avatar
ger1958 20-07-2015

Tja, herfst of niet !! We gaan er morgen gewoon weer van smullen.

femkedechesne avatar
femkedechesne 27-06-2015

Vandaag dit recept voor de tweede keer gemaakt. Het was weer heerlijk!! Met boontjes sambal goreng. Bedankt voor dit heerlijke recept dat zelfs in de zomer lekker smaakt.

parel62 avatar
parel62 12-01-2015

mmmm lekker op deze winterseherfstdag staat al lekker op het vuur !

molenmeisje avatar
molenmeisje 23-12-2014

Broccoli smaakte er prima bij zoals je op mijn foto kunt zien. Groet Hanneke

molenmeisje avatar
molenmeisje 19-12-2014

Je stoofje staat op mijn kachel te pruttelen. Ik heb al even geproefd en het is heerlijk. Dank je wel en groet Hanneke

henkslot1 avatar
henkslot1 09-11-2014

Super lekker! Dank!

IZim avatar
IZim 07-11-2014

Gisteren een dubbel portie gemaakt en vandaag gegeten met rijst en sperciebonen. Heerlijke combi en die anders dan andere stoof komt vaker op tafel. Bedankt

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten