Heel bijzondere Cupcakes met vanille en room

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-10-2014
  • Heel bijzondere Cupcakes met vanille en room

    Heel bijzondere Cupcakes met vanille en room

    Heel bijzondere Cupcakes met vanille en room

Heerlijke feestelijke cupcakes. allemaal heel verschillend, dus kiezen maar!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
CUPCAKE BESLAG:
100 gr. roomboter op kamer temperatuur
100 gr. kristal suiker
2 eieren
100 gr. bloem
0,5 dl. melk

VULLING VAN DE CUPCAKES:
100 gr. pure chocolade
0,5 dl. slagroom 
50 gr. amandelen
1 appel
1 el. gedroogd fruit
1/2 EL. kaneel
1 EL suiker

GELE ROOM:
1,5 dl. melk
15 gr. bloem
30 gr. suiker
3 eierdooiers
1 vaillestokje

BOTERCREME:
150 gr. boter op kamertemperatuur
40 gr. poedersuiker


GARNERING:
Naar eigen invulling. b.v.
snoepjes
m&m
hagelslag
Je kan het zo lekker maken als je zelf wilt, gewoon je fantasie gebruiken
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1137,44 kcal
Koolhydraten 83,17 g
Eiwitten 16,98 g
Vetten 81,25 g
Benodigdheden
keukenmachine; 3 kommen; mixer; pannetje; spatel; diep bord; plastic folie; koekepannetje; spuitzak; vormpjes

Bereidingswijze

1. Beslag
Klop de boter met de suiker los in de keukenmachine tot een luchtig geheel. Voeg de eieren en bloem toe terwijl de keukenmachine blijft draaien.
Voeg tot slot de melk toe en laat de keukenmachine draaien totdat het beslag een glad geheel is.
Verdeel dit over 3 kommen.

2. Gele room
Meng een derde van de melk met de bloem en klop het los.
Voeg de overige melk en de vanille uit het stokje eraan toe.
Breng aan de kook onder voortdurend roeren.
Meng de eierdooiers met de suiker
Voeg hierbij langzaam het kokende mengsel van bloem en melk, maar blijf wel doorkloppen.
Laat het geheel nog even op laag vuur staan zonder het te laten koken.
Roer het voortdurend door met een spatel.
Als het yoghurt- dikte is, neem de pan van het vuur, giet het uit op een bord, dek dit af met plastic folie en laat het afkoelen.

3. Botercrème
Klop de boter samen met de poedersuiker op totdat hij wit is.
Sla daarna de koud geworden gele room erdoorheen.

4. Cupcakes
Cupcake 1:
Smel de chocolade samen met de slagroom en rooster de amandelen kort.
Meng dit door één van de kommen met cupcakebeslag en vul de vormpjes

Cupcake 2:
Snijd de appel en de gedroogde vruchten in kleine stukjes en meng dit met de kaneel en suiker.
Meng dit door één van de kommen met cupcakebeslag en vul de vormpjes.

Cupcake 3:
Deze laten we naturel, dus het beslag kan direkt in de vormpjes.

5. Bak de cupcakes af in 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden c.

6. Laat de cupcakes helemaal afkoelen.
Vul een spuitzak met het mengsel van gele room en botercrème en spuit dit op de bovenkant van de cupcakes.
Versier de cupcakes daarna met b.v. snoepjes

Bron

Weet ik niet meer, heb het recept al vrij lang

Laatste reacties

ruthbrock avatar
ruthbrock 24-10-2014

Jokeromy1, dank je wel dat je een reactie achterliet bij het meenemen van dit recept. ik hoop dat het gaat smaken. Fijn weekend, gr. Ruth

jokeromy1 avatar
jokeromy1 24-10-2014

deze neem ik graag mee ziet er heerlijk uit

ruthbrock avatar
ruthbrock 16-10-2014

purrie en souvlaki, dank jullie wel voor de leuke reactie. Ik hoop dat het gaat smaken. en souvlaki, vast proficiat met de verjaardag van je mam

souvlaki avatar
souvlaki 16-10-2014

Dankje Ruth voor je heerlijke recept!!!! Volgende week is mijn moeder jarig, dus......... Komt goed :-)

Purrie avatar
Purrie 16-10-2014

Wat een leuk recept, veel dank en groetjes!

ruthbrock avatar
ruthbrock 14-10-2014

petra,louise, tina 1951, dank jullie wel voor de reacties. hopelijk gaan jullie lekker smullen. gr. Ruth

tina1951 avatar
tina1951 14-10-2014

lijkt me heerlijk en neem het mee :-)

alidada avatar
alidada 13-10-2014

Leuk recept Ruth, ik neem het mee. Groetjes, Louise

pwiggers avatar
pwiggers 13-10-2014

Lekker Ruth ik neem je recept graag mee.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten