Spaanse penne carbonara
- Spaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Spaans doordat je de traditionele spekjes vervangt door chorizo, olé! Completo in slechts 15 minutos!
Bereidingswijze
1. Breng een soeppan met water en 1 theelepel zout aan de kook. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Ondertussen ga je met de chorizo aan de slag. Snijd de chorizo in schijfjes van 1/2 cm, en snijd elk schijfje in 4 stukjes.
2. Doe de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en verhit deze middelhoog. Voeg de sjalotjes en chorizo toe.
3. Roer de kaas met de eieren in een kommetje door elkaar en zet apart.
4. Als de chorizo en sjalotjes goudbruin zijn, haal je de pan van het vuur. Voeg de gare pasta toe. Roer de chorizo en de pasta goed door elkaar. Roer na een minuutje het ei-kaasmengsel erdoor. Als je dit op het vuur zou doen dan garen de eieren te zeer waardoor je gestolde stukjes ei krijgt. Nu krijg je als het goed is een romige saus. Proef of de saus zo naar je smaak is. Breng desgewenst op smaak met peper en zout. Serveer met nog wat extra vers geraspte kaas
4. En dan, buen apetito!Nog wat meer tips:
- Voor een koolhydraatarme variant vervang je de reguliere pasta door bijvoorbeeld dr. Atkins pasta.
- Ook lekker met gerookte kipreepjes, gerookte zalmsnippers of vega spekjes.
Bron
www.vertruffelijk.nl
Serveertip
Dit recept is akomstig van www.vertruffelijk.nl
Neem je dit recept mee? Check dan ook eens m'n foodblog www.vertruffelijk.nl voor nog meer lekkere recepten, artikelen en fun food facts! Vertruffelijk heeft ook facebook, pinterest en twitter!