1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Spaghetti
  6. Spaghetti met kip in champignonsaus

Spaghetti met kip in champignonsaus

Door: will_s

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-10-2014

Ingrediënten 2 personen


200 gram spaghetti
2 kipfilets
1 blik Unox geconcentreerde champignonsoep (515 ml)
1 grote ui
1 bakje kastanjechampignons (250 gram)
6 plakjes gedroogde of gerookte ham
50 ml droge witte wijn
handvol geraspte kaas
peper en zout
olijfolie


Spaghetti met kip in champignonsaus
Spaghetti met kip in champignonsaus

De kipfilets in de saus laten garen is een enorm goede keuze geweest.De kipfilets blijven zo heerlijk mals en smaken kunnen zo goed in elkaar overlopen.

 (2 €" 3 personen)

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175°C en vet een ovenschaal in met een beetje boter of olie.
2. Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes.Kruid de kipfilets royaal met peper en zout.3. Doe een klein beetje olijfolie in een pan en bak hierin de plakjes ham tot ze knapperig zijn.Laat ze vervolgens op een stukje keukenpapier uitlekken.
4. Doe nogmaals een klein beetje olie in de pan en bak hierin de kipfilets rondom goudbruinen leg ze vervolgens in het midden van de ovenschaal.De kipfilets hoeven van binnen nog niet gaar te zijn.
5. Fruit in het achtergebleven vet de ui en voeg na een minuut of drie de champignons toe.Bak tot de champignons beginnen te slinken en breng op smaak met peper en zout.
6. Verkruimel de krokante plakjes ham en doe deze bij het champignonmengsel in de pan.Voeg ook de witte wijn toe en laat de alcohol verdampen.
7. Voeg vervolgens de champignonsoep toe.Let op dat dit niet de reguliere champignonsoep is, maar de geconcentreerde versie (bijvoorbeeld van Unox).Het heeft wat weg van een dikke pasta.Verhit de saus een paar minuten tot het begint te bubbelen en voeg dan de kaas toe.Roer nog even goed door.
8. Schep de saus over de kipfilets.In eerste instantie zul je denken dat de saus veel te dik is, maar dit komt zo allemaal goed wanneer de kipfilets in de oven gaan.
9. Zet de ovenschaal zo'n 30 minuten in het midden van de oven tot de kipfilets van binnen gaar zijnen de saus dunner is geworden en begint te bubbelen. Terwijl de kipfilets in de oven staan kook je de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Serveer de spaghetti met de kipfilet bovenop en schep de saus eroverheen.Dankzij de geconcentreerde champignonsoep heeft deze saus een intense champignonsmaak, heerlijk.Uiteraard kun je deze saus ook maken voor diverse andere gerechten.

Bron

Met dank aan ohmyfoodness.nl



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top