Ovenschotel: Indonesische jachtschotel met kip

  • Aziatisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-10-2014
  • Ovenschotel: Indonesische jachtschotel met kip

    Ovenschotel: Indonesische jachtschotel met kip

    Ovenschotel: Indonesische jachtschotel met kip

Heerlijke ovenschotel met malse kip nu het wat frisser wordt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg kippendijen, zonder been
500 ml kippenbouillon (check
hoeveelheid die nodig is om
kippendij onder te laten staan)
eetlepels olijfolie
ui, in halve ringen
bosje lente-ui, in stukken van 5 cm
200 g wortel, in plakjes
200 g gesneden spitskool
200 g gebroken sperziebonen
2 hardgekookte eieren, in plakjes
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel rietsuiker
800 g aardappelpuree
50 g paneermeel
25 g boter
handvol cashewnoten, grof gehakt
zeezout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 844,78 kcal
Koolhydraten 63,51 g
Eiwitten 59,78 g
Vetten 37,14 g
Benodigdheden
Ovenschaal
Kookpan

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de kippendij in de bouillon gaar in ongeveer 15 minuten. bewaar de bouillon en snijd de kippendij in stukjes. Fruit de ui glazig in de olijfolie, voeg de lente-ui en champignons toe en bak deze even mee. Breng de bouillon opnieuw aan de kook en voeg kip, wortel, spitskool en sperziebonen toe. Hierna de ui, lente-ui en champignons. Voeg de suiker en ketjap toe en laat het geheel ongeveer 5 minuten met het deksel op de pan zachtjes koken. Pas op dat het niet droog kookt. Schep het geheel in een ingevette ovenschaal, verdeel er de plakjes ei overheen en schep de aardappelpuree er bovenop. Strooi er paneermeel overheen, verdeel stukjes boter over het geheel en plaats de schaal 20-25 minuten in de voorverwarmde oven totdat de bovenkant goudbruin is. Maak het gerecht voor het opdienen af met de gehakte cashewnoten en beng op smaak met een snufje zout.

Bron

Keurslager

Serveertip

Drink er volle rode wijn bij.

Laatste reacties

rvbilsen avatar
rvbilsen 19-10-2014

Staan de champignons niet bij de ingredienten :-(

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 12-10-2014

Hey Alex, blij weer een iets van je te lezen. Dat is goed.!!, groet, Roger

Delarosa avatar
Delarosa 12-10-2014

Lijkt me best lekker Alex, maar of het Indisch is?? Vriendelijke Smulgroet, Erwin

inekevlaskamp avatar
inekevlaskamp 12-10-2014

Dank je wel voor dir recept Alex,ga het snel proberen.Gr.Ineke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten