1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. geroerbakte aardappelschijfjes met champginons en ei

geroerbakte aardappelschijfjes met champginons en ei

Door: ilonka3

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-10-2014

Ingrediënten 4 personen


6-8 eetlepels kruidenolie (koksproduct, fles 250 ml)
2 grote uien fijngesnipperd
150 gram champignons fijngesneden
1 duopak aardappelschijfjes (700 gram)
4 eieren
1 bakje peterselie (30 gram) grofgesneden


Verder heb je nodig


Koekenpan


Koken op de camping, of als je een keer lekker makkelijk en snel klaar wilt zijn

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit 3 eetlepels olie in een ruime koekenpan. Bak de uien en de champinons en voeg zout, peper en de kruiden toe.
Bak ca. 5 minuten tot het vocht uit de champignons is verdampt.
Voeg de aardappelschijfjes toe en 3 eetlepels olie. Bak ze in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Schep regelmatig goed over de bodem van de pan. Voeg eventueel nog een beetje olie toe.
Breek, als de aardappeltjes goed heet zijn, 4 eieren op de aardappelschijfjes.
Leg een grote deksel op de pan, zodat de eieren in ca. 6 minuten langzaam stollen.
Schep de aardappeltjes met eieren op 4 borden.
Serveer met een groene slade.

Bron

Jumbo



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ilonka3
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top