Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Gevulde Paprika's - Vegetarisch

Gevulde Paprika's - Vegetarisch

Door: willeke-s

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-10-2014

Ingrediënten 4 personen


Olijfolie om te bakken
1 rode ui
1 courgette
125g champignons
1 teentje knoflook
500g gehakte tomaten uit brik (ga voor bio)
een kleine hand vers basilicum
25g pijnboompitjes
4 grote gele paprika's
Parmezaanse kaas van het blok


Gevulde Paprika's - Vegetarisch
Gevulde Paprika's - Vegetarisch

Lekker en niet moeilijk.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C hete lucht en we brengen een grote kom met water aan de kook.
Pel de ui en snijden hem in dunne ringen.
De courgette gaan we wassen.Verwijder de uiteindes en we verdelen ze in blokjes.
De champignons maken we proper met een borsteltje of een stukje keukenpapier.Daarna snijden we ze in schijfjes.
De look mag gepeld worden en daarna gesnipperd.
Spoel de basilicum en pluk de blaadjes van de steeltjes (die hebben we niet nodig).
In een stoofpot verhitten we een eetlepel olie op een matig vuurtje.Hierin stoven we de rode ui, de courgette, de champignons en de look aan terwijl we af en toe even roeren.
Na een vijftal minuten doe er de tomaten bij en breng alles aan de kook.
Zet daarna het vuur wat minder en laat de saus een klein kwartiertje pruttelen zonder deksel.
Terwijl halveren we de paprika's en verwijderen we de zaadlijsten.
Blancheer de paprika's een drietal minuten in het kokend water en  laat ze vervolgens goed uitlekken.
Als de saus klaar is neem ze van het vuur en roer er de basilicum door met wat zout en peper.Ook de pijnboompitten mogen erbij.
Schik de uitgelekte paprikahelften in een Ovenschaal en vul ze met de saus.
Dek de schotel af met aluminiumfolie en schuif ze twintig minuten in de oven.
Haal er dan de folie af, bestrooi rijkelijk met Parmesan en laat nog eens vijf tot tien minuten, onafgedekt, in de oven staan.
Werk de paprika's af met wat vers basilicum.

Bron

Auteur: Le Gourmand Belge



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willeke-s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top