1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hete bliksem
  6. Hete bliksem van appels en peren.

Hete bliksem van appels en peren.

Door: ggiea

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-10-2014

Ingrediënten 4 personen


1,5 kilo geschilde aardappelen - 400 g appels - 400 g peren €" 1 ui €" snufje foelie €" mespnt gemalen kruidnagel €" versgemalen peper €" 2oo g magere spekblokjes



Een lekker ouderwets recept

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in gelijke stukken. Schil de appels en peren en snijd ze in kwarten, verwijder de klokhuizen. Maak de ui schoon en snijd ook in kwarten.
Doe aardappelen, appels en peren samen met de ui in een kookpan en schenk er zoveel water  op dat de groente half onder staan. Voeg de specerijen toe.
Breng de hete bliksem snel aan de kook, giet na ongeveer 15 min het kookvocht eraf, bewaar 2 dl kookvocht.
Bak de spekblokjes uit.
Stamp de hete bliksem met een pureestamper, schenk het achegehouden vocht erbij samen met de itgebakken spekjes.
Maak alles op smaak met versgemalen peper en warm het nog goed door

Serveertip

Serveer de hete bliksem met rookworst of speklapjes.

Bron

AD



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ggiea
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top