1. Home
  2. Recepten
  3. bagels

bagels

Door: ellentje

  •  , Brood
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 07-06-1999

Ingrediënten 1 personen


15 gr gist of 2 tl gedroogde gist
2.25 dl lauwe melk
1 tl fijne witte suiker
400 gr bakkersbloem
1/2 tl zout
1 ei gesplitst
50 gr boter, gesmolten, afgekoeld

Voor de garnering:

maanzaad, sesamzaad, droge gebakken uitjes



14 - 16 stuks

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verkruimel de gist door de melk met de suiker. Gebruikt u gedroogde
gist, laat het mengsel dan 10 minuten staan tot zich schuim vormt. Zeef
de bloem met het zout in een kom. Klop het eiwit schuimig. Schep het
gistmengsel, de boter en het eiwit door de bloem zodat u een zacht deeg
krijgt. Kneed het 5 minuten tot het glad en elastisch is. Laat het deeg
afgedekt met ingevette plastic folie circa 1 1/2 uur rijzen tot het
dubbele volume.

Bereidingswijze

Sla het deeg in en verdeel het in 16 stukken. Rol elk
stuk uit tot een sliert van 15 cm. Vorm hiervan ringen. Leg ze op een
ingevette bakplaat en laat ze afgedekt met een theedoek rijzen tot het
dubbele volume.
Verwarm de oven voor op 200xC. Breng een grote pan met water aan de
kook. Houd het water tegen de kook. Dompel de bagels met 3 tegelijk 20
seconden in het water. Schep ze eruit met een schuimspaan en leg ze op
een ingevette bakplaat. Roer de eierdooiers los met 1 el water en
bestrijk hiermee de bagels.
Bestrooi de bagels met zaadjes of uitjes. Bak ze in 20 minuten in de
oven goudbruin.
Serveer ze doorgesneden en belegd met roomkaas of gerookte zalm.




Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellentje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top