Vis met ontbijtspek uit de oven

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-10-2014
  • Vis met ontbijtspek uit de oven

    Vis met ontbijtspek uit de oven

    Vis met ontbijtspek uit de oven

  • Vis met ontbijtspek uit de oven

    Vis met ontbijtspek uit de oven

    Vis met ontbijtspek uit de oven

Dit recept staat in SMULT, uitgave 05 Herfst 2014. Ik heb het recept overgenomen zoals in het tijdschrift.
Ik heb nog gezocht of het recept al op Smulweb stond, maar ik kon het nergens vinden.
Wij hebben dit vandaag gegeten en hebben ervan geSMUL(D)T.
Ik heb de vis - zoals aangegeven in Smult - niet in rolladetouw gebonden. Vond ik eigenlijk niet nodig.
Verder het hele recept gevolgd.
Volgende keer laat ik de vis iets korter in de oven van de 25 minuten die zijn genoemd in het recept.
De vis was daardoor iets aan de droge kant. Ik vind 15 - 20 minuten (afhankelijk van de dikte) voldoende.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
dik stuk kabeljauw van plm. 600 gram (ik had kabeljauwhaasje)
sap en rasp van een halve citroen
1 eetlepel grove mosterd
2 grote teentjes knoflook, grof gehakt
1 eetlepel verse oregano (ik had geroogde oregano)
1 eetlepel verse gehakte rozemarijn
takjes rozemarijn (ik heb er maar één gebruikt)
200 gram ontbijtspek in plakjes
paar druppels olijfolie (stond niet in de ingrediënten, maar werd wel in het recept genoemd)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal
eventueel rolladetouw

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 grade. Wrijf het stuk kabeljauw rondom in met peper, zout en citroensap. (De citroenrasp wordt niet genoemd in de bereiding. Ik heb dit gelijk met de peper, zout en citoensap in de vis gewreven).
Bestrijk de bovenkant met mosterd en srooi er knoflook, oregano en rozemarijn over.
Wikkel het stuk kabeljauw strak in plakjes spek en leg de takjes rozemarijn erop.
(Bind eventueel met rolladetouw (zie Smult).
Leg de vis in de braadslede of de ovenschaal. Druppel er wat olijfolie over en bak de vis in de oven in 25 minuten knapperig bruin en net aan gaar  (ik vind15 -  20 minuten echt genoeg!).

Bron

SMULT, Herfst 2014 (uitgave 05)

Serveertip

Volgens Smult Redactie lekker met geroosterde bosui en venkel.
Wij hebben er een heerlijke smeuige aardappelpuree met roomboter en koolraap met mosterd bij gegeten.
Heerlijk!!!!

Laatste reacties

stiny26 avatar
stiny26 09-10-2014

Hoi Petra Weer terug van vakantie's. Je vis recept lijky me erg lekker en neem het over. Bedankt. Ik weet nog niet hoe Smul met groetjes werkt, dus wens ik je tevens een fijn weekend. Groetjes Micky

alidada avatar
alidada 08-10-2014

Leuk recept Petra, ik heb het gezien in Smult en het recept is van de Redactie. Ik ga het een keer proberen en bedankt voor het delen en je bevindingen. Ik zet het in mijn kookboek Vis. Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten