Canneloni met spinazie en ricotta

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-10-2014
  • Canneloni met spinazie en ricotta

    Canneloni met spinazie en ricotta

    Canneloni met spinazie en ricotta

  • Canneloni met spinazie en ricotta

    Canneloni met spinazie en ricotta

    Canneloni met spinazie en ricotta

Pasta, we eten het zo vaak. Meestal macaroni, spaghetti, bolognese of carbonara. Maar er zijn veel meer soorten pasta waar Cannelloni er één van is. Daarom wil ik dit Cannelloni met Spinazie en Ricotta recept graag met jullie delen. Het is super eenvoudig en echt verrukkelijk! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

250gr gesneden spinazie
500gr ricotta
1 losgeklopt ei
zout en peper naar smaak
1 versnipperde ui
1 eetlepel olijfolie
1 teentje geperste knoflook
650ml tomatensaus
100ml melk
250gr cannelloni
1 handje vol geraspte mozzarella

Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 644,37 kcal
Koolhydraten 66,16 g
Eiwitten 27,64 g
Vetten 28,23 g
Benodigdheden
Oven
Ovenschaal
Lepel

Bereidingswijze


    Meng de spinazie met de ricotta, het ei, voeg zout en peper toe naar smaak en meng het geheel goed door elkaar
    Verwarm de oven voor op 190°C
    Fruit de ui in een koekenpan met de olijfolie en bak op het laatst de knoflook even mee
    Voeg de tomatensaus en de melk toe en laat het 10 minuten koken
    Bedek de bodem van een ovenschaal met een grote lepel tomatensaus zodat de cannelloni uiteindelijk niet aan de schaal vast bakt
    Vul de cannelloni buizen met de ricotta vulling en leg ze in de ovenschaal
    Schep de rest van de tomatensaus over de cannelloni
    Strooi de geraspte mozzarella over de pasta en zet het vervolgens gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven
    Laat de Cannelloni met Spinazie en Ricotta even afkoelen voor het serveren

Bron

internet

Serveertip

Serveer de Cannelloni met Spinazie en Ricotta met een lekkere frisse salade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten