Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spinazie
  6. Canneloni met spinazie en ricotta

Canneloni met spinazie en ricotta

Door: Lideke1

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-10-2014

Ingrediënten 4 personen



250gr gesneden spinazie
500gr ricotta
1 losgeklopt ei
zout en peper naar smaak
1 versnipperde ui
1 eetlepel olijfolie
1 teentje geperste knoflook
650ml tomatensaus
100ml melk
250gr cannelloni
1 handje vol geraspte mozzarella


Verder heb je nodig


Oven
Ovenschaal
Lepel


pasta, we eten het zo vaak. Meestal macaroni, spaghetti, bolognese of carbonara. Maar er zijn veel meer soorten pasta waar Cannelloni er één van is. Daarom wil ik dit Cannelloni met Spinazie en Ricotta recept graag met jullie delen. Het is super eenvoudig en echt verrukkelijk! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze


    Meng de spinazie met de ricotta, het ei, voeg zout en peper toe naar smaak en meng het geheel goed door elkaar
    Verwarm de oven voor op 190°C
    Fruit de ui in een Koekenpan met de olijfolie en bak op het laatst de knoflook even mee
    Voeg de tomatensaus en de melk toe en laat het 10 minuten koken
    Bedek de bodem van een ovenschaal met een grote lepel tomatensaus zodat de cannelloni uiteindelijk niet aan de schaal vast bakt
    Vul de cannelloni buizen met de ricotta vulling en leg ze in de ovenschaal
    Schep de rest van de tomatensaus over de cannelloni
    Strooi de geraspte mozzarella over de pasta en zet het vervolgens gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven
    Laat de Cannelloni met Spinazie en Ricotta even afkoelen voor het serveren

Serveertip

Serveer de Cannelloni met Spinazie en Ricotta met een lekkere frisse salade.

Bron

Internet



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Lideke1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Trots zijn we op de nominatie voor de `Website van het jaar 2018`. Help ons winnen, onder de stemmers worden 5 kookboekenpakket t.w.v. € 100,-- verloot.… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top