Broccoli op z'n Indisch, lekker!

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 10-20 min.

Lekker knapperige broccoli uit de wok met Indische invloeden..
Dit is ook heerlijk met Bimi te maken!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 stronken broccoli, in roosjes
2 teentjes knoflook, in plakjes
3 cm gemberwortel, geschild en geraspt
Zonnebloem-of wokolie
1,5 dl kippenbouillon
1 flinke el sojasaus
Sesamolie naar smaak (voorzichtig hiermee!!)
Sesamzaadjes
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 89,05 kcal
Koolhydraten 3,25 g
Eiwitten 4,71 g
Vetten 5,34 g
Benodigdheden

snijplank
Scherp mes
Rasp
Wok

Bereidingswijze

Verwarm de olie in de wok en fruit hierin de gember en knoflook in aan.
Voeg de broccoliroosjes toe en wok ze regelmatig omscheppend in een minuut of 3 beetgaar.
Schenk er de bouillon bij en laat deze even flink doorkoken zodat de broccoli iets doorgaart.
Breng op smaak met de sojasaus en sesamolie en strooi er de sesampitjes over.
Direct serveren, selamet Makan!

Bron

Onze Jiri, die heeft het uit een krant geloof ik

Serveertip

Ook heerlijk als je begint met gemarineerde smalle kipreepjes en dan de rest toevoegt!
Lekker met rijst of mie!!

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Delarosa avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten