Broccoli op z'n Indisch, lekker!
- Indonesisch, Bijgerecht
- 10-20 min.
Lekker knapperige broccoli uit de wok met Indische invloeden..
Dit is ook heerlijk met Bimi te maken!!!
Ingrediënten 4 personen
2 stronken broccoli, in roosjes2 teentjes knoflook, in plakjes
3 cm gemberwortel, geschild en geraspt
Zonnebloem-of wokolie
1,5 dl kippenbouillon
1 flinke el sojasaus
Sesamolie naar smaak (voorzichtig hiermee!!)
Sesamzaadjes
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 89,05 kcal |
Koolhydraten | 3,25 g |
Eiwitten | 4,71 g |
Vetten | 5,34 g |
Benodigdheden
snijplank
Scherp mes
Rasp
Wok
Bereidingswijze
Verwarm de olie in de wok en fruit hierin de gember en knoflook in aan.
Voeg de broccoliroosjes toe en wok ze regelmatig omscheppend in een minuut of 3 beetgaar.
Schenk er de bouillon bij en laat deze even flink doorkoken zodat de broccoli iets doorgaart.
Breng op smaak met de sojasaus en sesamolie en strooi er de sesampitjes over.
Direct serveren, selamet Makan!
Bron
Onze Jiri, die heeft het uit een krant geloof ik
Serveertip
Ook heerlijk als je begint met gemarineerde smalle kipreepjes en dan de rest toevoegt!
Lekker met rijst of mie!!