2 stronken broccoli, in roosjes
2 teentjes knoflook, in plakjes
3 cm gemberwortel, geschild en geraspt
Zonnebloem-of wokolie
1,5 dl kippenbouillon
1 flinke el sojasaus
Sesamolie naar smaak (voorzichtig hiermee!!)
Sesamzaadjes
Snijplank
Scherp mes
Rasp
Wok
Lekker knapperige broccoli uit de wok met Indische invloeden..
Dit is ook heerlijk met Bimi te maken!!!
Verwarm de olie in de wok en fruit hierin de gember en knoflook in aan.
Voeg de broccoliroosjes toe en wok ze regelmatig omscheppend in een minuut of 3 beetgaar.
Schenk er de bouillon bij en laat deze even flink doorkoken zodat de broccoli iets doorgaart.
Breng op smaak met de sojasaus en sesamolie en strooi er de sesampitjes over.
Direct serveren, selamet Makan!
Ook heerlijk als je begint met gemarineerde smalle kipreepjes en dan de rest toevoegt!
Lekker met rijst of mie!!
Onze Jiri, die heeft het uit een krant geloof ik
pwiggers 08-10-2014
Zag ineens dit recept Erwin. Ga ik zeker maken! Lijkt me erg lekker!
zizypha 08-10-2014
Met dank aan Jiri en de krant, dit probeer ik volgende week wel even. Het smaakt vast prima. Groeten C