Pizza-pesto met brie, spinazie en champignons
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Onlangs hielden we een Tante Fanny Pizzawedstrijd! Wat is jouw lekkerste pizzarecept? We zijn overspoeld met de lekkerste recepten. Uit alle inzendingen behoort de pizza van Cocky Splinter zeker tot onze top 5! Een snelle pizza met brie, pesto, spinazie en champignons.
Heb je niet gewonnen maar wil je toch een Pizzarette? Kijk dan hier » http://www.pizzarette.com/nl/waar-te-koop-2/
Ingrediënten 2 personen
Tante Fanny Pizzadeeg3 el pesto genovese
250 gram dungesneden brie
50 gram verse spinazie
100 gram champignons
1 sjalotje en knoflook
halve venkelknol
100 gram bacon
4 kleine eieren
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1423,36 kcal |
Koolhydraten | 104,52 g |
Eiwitten | 64,90 g |
Vetten | 79,28 g |
Bereidingswijze
Tante Fanny Pizzadeeg uitrollen en op een vel bakpapier op de bakplaat van de oven leggen. Bestrijken met een dunlaagje Pesto Genovese. Daarover ca 250 gram dungesneden Brie verdelen.
Doe daarover een mengsel van geslonken verse spinazie, even aangebakken. Bestrooi dit met plakjes champignon, een gestoofd sjalotje en wat knoflook. Doe daarop een beetje venkel, in flinterdunne plakjes gesneden.
Druk met de achterkant van een lepel hierin 4 kuiltjes. Breek een klein eitje in elk kuiltje, zorg dat de dooiers heel blijven. Bestooi alles licht met zout en peper.
Bak vervolgens 100 gr bacon in een hete koekenpan snel knapperig en verkruimel dit over de pizza.
Bak de pizza vervolgens 15 minuten in een oven van 220 graden.