Pizza-pesto met brie, spinazie en champignons

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Pizza-pesto met brie, spinazie en champignons

    Pizza-pesto met brie, spinazie en champignons

    Pizza-pesto met brie, spinazie en champignons

Onlangs hielden we een Tante Fanny Pizzawedstrijd! Wat is jouw lekkerste pizzarecept? We zijn overspoeld met de lekkerste recepten. Uit alle inzendingen behoort de pizza van Cocky Splinter zeker tot onze top 5! Een snelle pizza met brie, pesto, spinazie en champignons.
Heb je niet gewonnen maar wil je toch een Pizzarette? Kijk dan hier » http://www.pizzarette.com/nl/waar-te-koop-2/

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Tante Fanny Pizzadeeg
3 el pesto genovese
250 gram dungesneden brie
50 gram verse spinazie
100 gram champignons
1 sjalotje en knoflook
halve venkelknol
100 gram bacon
4 kleine eieren
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1423,36 kcal
Koolhydraten 104,52 g
Eiwitten 64,90 g
Vetten 79,28 g

Bereidingswijze

Tante Fanny Pizzadeeg uitrollen en op een vel bakpapier op de bakplaat van de oven leggen. Bestrijken met een dunlaagje Pesto Genovese. Daarover ca 250 gram dungesneden Brie verdelen. 
Doe daarover een mengsel van geslonken verse spinazie, even aangebakken. Bestrooi dit met plakjes champignon, een gestoofd sjalotje en wat knoflook. Doe daarop een beetje venkel, in flinterdunne plakjes gesneden. 
Druk met de achterkant van een lepel hierin 4 kuiltjes. Breek een klein eitje in elk kuiltje, zorg dat de dooiers heel blijven. Bestooi alles licht met zout en peper. 
Bak vervolgens 100 gr bacon in een hete koekenpan snel knapperig en verkruimel dit over de pizza. 
Bak de pizza vervolgens 15 minuten in een oven van 220 graden.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

tantefanny avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten