Rode curry
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een lekker recept voor een diner met vrienden en vriendinnen, geleerd van een vriendin, die het weer heeft geleerd van haar zus die het recept mee nam uit Thailand.
Bereidingswijze
Snij de kipfilet in blokjes en kruid ze met vissaus en de peper. Snijd de courgette in blokjes en halveer de tomaatjes. Je kunt er ook andere groentes in doen die je lekker vind, zoals paprika of wortel.
Bak de kipfilet gaar en doe dan de courgette en de tomaatjes er bij. Bak dat even mee. Roer 1 el currypasta mee (of meer, hoe meer je gebruikt, hoe pittiger je gerecht wordt) en giet de kokosmelk er bij. Voeg daarna en sap van een halve limoen toe. Als dit alles goed gemengd is, proef je de saus. Je kunt naar smaak extra currypasta, limoen of een beetje suiker toevoegen. Laat even pruttelen.
Strooi vlak voor het serveren verse gesneden koriander over de curry.
Bron
De zus van een vriendin leerde dit recept in Thailand
Serveertip
Lekker met rijst, pappadums of naanbrood.
In plaats van kip kun je ook zeevruchten of vis gebruiken.