Gegratineerd romig stamppotje bloemkool met hamblokjes en geb uitjes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-10-2014
  • Gegratineerd romig stamppotje bloemkool met hamblokjes en geb uitjes

    Gegratineerd romig stamppotje bloemkool met hamblokjes en geb uitjes

    Gegratineerd romig stamppotje bloemkool met hamblokjes en geb uitjes

Snel gemaakt en heerlijk van smaak: Grof gestampte romige bloemkool met kruimige aardappelen.
Gebakken hamblokjes, crème fraiche en wat hartige Indische uitjes erdoor. Even in de oven en dan...smullen maar.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 kleine bloemkool (bij een grote bloemkool de helft bewaren voor lekkere soep !)
kippenbouillontablet
plm  400 gram kruimige aardappelen
1 eetlepel zonnebloemolie
200 gram hamblokjes
2 flinke eetlepels Indische gebakken uitjes
125 ml crème fraîche
peper, zout, nootmuskaat
2 theelepels kerriepoeder
plm. 50 gram geraspte belegen kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 pannen
koekenpan
aardappelstamper
ovenschaal
 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de bloemkool schoon. Verdeel deze in kleine roosjes. Kook de bloemkool beetgaar (moet nog beetje knapperig zijn! ) in water met kippenbouillontablet.
Schil de aardappelen, was ze en kook ze gaar in water met zout. Aardappelen daarna goed droogstomen.
Verhit ondertussen de olie in de koekenpan. Bak hierin de hamblokjes iets knapperig. Strooi het kerriepoeder erover en bak kort even mee.
Doe de bloemkool en de aardappelen in één pan en stamp deze grof met de aardappelstamper.
Roer de crème fraîche, de hamblokjes en de gebakken uitjes door de stamppot.
Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Doe de stamppot in de ovenschaal. Bestrooi met geraspte kaas en zet de schaal plm. 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de stamppot een goudbruine kleur heeft gekregen.
 

Serveertip

Lekker met een balletje gehakt.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 22-08-2016

Leuk om te horen Ankie. Dank je wel voor je reactie.

ankie43 avatar
ankie43 22-08-2016

Dit was weer heerlijk. Bedankt Petra. Groet van Ankie.

ArualB avatar
ArualB 27-11-2014

Deze heeft ons heerlijk gesmaakt!

ArualB avatar
ArualB 17-11-2014

Lekker, weer es wat anders met bloemkool. Dank je wel.

vakantie123 avatar
vakantie123 11-11-2014

Vorige week gemaakt,schaal ging helemaal leeg.Staat voor morgen weer op het menu.Ik heb er gehakt doorgedaan ipv hamblokjes,erg lekker

Adenjose1 avatar
Adenjose1 17-10-2014

Ik ben hem nu aan het maken benieuwd

estherbakermans avatar
estherbakermans 10-10-2014

ik bewaar hem petra altijd lekker als het weer kouder is gr esther

irma avatar
irma 08-10-2014

Super lekker. Dank voor dezet simpele maar o zo lekkere o

irma avatar
irma 08-10-2014

Vandaag dit recept gemaakt.

hermien_kg avatar
hermien_kg 07-10-2014

De tijd van stamppotten komt weer aan, dus een beetje variatie is altijd welkom. Ik zet je recept al vast in mijn kookboek. Hartelijk dank en groetjes, Hermien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten