Sappige Weense goulash van Johann Lafer

  • Oostenrijks, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 06-10-2014
  • Sappige Weense goulash van Johann Lafer

    Sappige Weense goulash van Johann Lafer

    Sappige Weense goulash van Johann Lafer

  • Sappige Weense goulash van Johann Lafer

    Sappige Weense goulash van Johann Lafer

    Sappige Weense goulash van Johann Lafer

  • Sappige Weense goulash van Johann Lafer

    Sappige Weense goulash van Johann Lafer

    Sappige Weense goulash van Johann Lafer

  • Sappige Weense goulash van Johann Lafer

    Sappige Weense goulash van Johann Lafer

    Sappige Weense goulash van Johann Lafer

  • Sappige Weense goulash van Johann Lafer

    Sappige Weense goulash van Johann Lafer

    Sappige Weense goulash van Johann Lafer

Johann Lafer is geboren Oostenrijker, maar woont nu in Rheinland Pfalz in Duitsland. Bekendste TV kok op de ZDF, heeft een restaurant en een Michelin ster. Presenteert samen met Horst Lichter een hilarisch kookprogramma op de zaterdag, Lafer, Lichter, Lecker op de ZDF. Dit is zijn botermalse goulash en wilde ik gewoon proberen. Weinig voorbereiding, botermals en super lekker nu de dagen weer korter worden en het buiten herfstig is. (eigen foto's).

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo doorregen rundvlees, riblappen
800 gr uien
50 gr roomboter
3 teentjes knoflook
500 ml warme runderbouillon
3 e paprika poeder, edelsuss, Jonnie Boer
1 t komijn poeder
3 e tomatenpuree
3 e rode wijn azijn
2 laurierblaadjes
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stoofpan met deksel

Bereidingswijze

Uien schoonmaken en (grof) snipperen. Stoofpan nemen en boter in de pan doen. Smoor, al roerend, uien dan goudbruin. Vlees in grote brokken snijden van 4 x 4 CM, niet te klein. In de pan op de uien leggen, niet eerst dichtschroeien. Knoflook persen en toevoegen, komijn (Djintan) toevoegen. Dan paprikapoeder, tomatenpuree, rode wijnazijn en bouillon toevoegen. Laurierblaadjes erbij, deksel op de pan en op zwak vuur of op vlamverdeler 4 uur laten smoren. Laurierblad  uitnemen, proeven en op smaak brengen met peper en zout. Weer een heerlijk stoofje en makkelijk te maken. Laat de rest een dag staan want op dag 2 is hij nog veel lekkerder. Eet smakelijk.

Bron

Johann lafer (chefkok)

Serveertip

Eet er brood of pasta bij en drink er een mooie volle stevige rode wijn bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten