1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. kippelevertjes met spek en ui

kippelevertjes met spek en ui

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-10-2014

Ingrediënten 2 personen


200 gr. kippelevertjes
50 gr. (buik-)spek
360 gr. (pot) kapucijners
150 gr. rijst (liefst basmati)
2 grote uien
2 tenen knoflook
2 eetlepels sojasaus
kopje heet water
blokje kippebouillon
peper en zout



Heerlijk recept voor een snelle maaltijd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Begin met bereiding van de rijst volgens instructies: Meestel beetje zout en 8 minuten laten koken. Giet af en laat met gesloten deksel rusten. Een of twee keer even doorroeren om los te houden.
Dan de kapucijners volgens instructies bereiden. Meestal in eigen vocht rustig laten opwarmen op laag vuur. Niet laten koken.
Intussen spek in kleine blokjes snijden en de levertjes in hapklare brokjes.
De uien pellen en in halve ringen snijden. De knoflook uitpersen.
Doe beetje olie of boter in een hapjespan en bak de spekjes knapperig.
Haal de spekjes uit de pan en bak de uien aan in dezelfde olie/boter en de knoflook toevoegen.
Als ze mooi glazig zijn aan de kant schuiven en de levertjes met peper en zout aanbraden in de ander helft van de pan.
Afblussen met de sojasaus en direct kopje heet water met kippebouillon toevoegen. Spekjes weer terug in de pan doen en alles door elkaar roeren.
Op laag vuur nog paar minuten laten sudderen.
De intussen opgewarmde kapucijners afgieten en samen met de rijst opdienen en smullen maar !

Serveertip

Als je - net als ik - van pittig houd kun je spaans pepertje tegelijk met de uien toevoegen. Of op het laatst wat tabasco of sambal gebruiken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van magnum51


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van magnum51
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top