Gebraden geitenzadel met yoghurtdip

  • Hoofdgerecht
  • Geplaatst op 06-10-2014
  • Gebraden geitenzadel met yoghurtdip

    Gebraden geitenzadel met yoghurtdip

    Gebraden geitenzadel met yoghurtdip

  • Gebraden geitenzadel met yoghurtdip

    Gebraden geitenzadel met yoghurtdip

    Gebraden geitenzadel met yoghurtdip

  • Gebraden geitenzadel met yoghurtdip

    Gebraden geitenzadel met yoghurtdip

    Gebraden geitenzadel met yoghurtdip

  • Gebraden geitenzadel met yoghurtdip

    Gebraden geitenzadel met yoghurtdip

    Gebraden geitenzadel met yoghurtdip

De Big Green Egg leent zich bijzonder goed om mee te experimenteren. Niet alleen op het gebied van de vele bereidingsmogelijkheden, maar ook qua ingrediënten. Heeft u bijvoorbeeld wel eens geitenlamsvlees gegeten? Dit nog relatief onbekende ingrediënt is een ware delicatesse dat op vele manieren kan worden klaargemaakt.

Ralph de Kok koos voor deze bereiding. Geniet ervan!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 zadelstuk van geit
20 ml knoflookolie
1 citroen
2 handjes hooi
1 flesje bokbier
5 sjalotjes
25 g boter
fijngeraspte schil van ½ limoen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Rectangular Drip Pan
convEGGtor
Instant Read Digital Thermometer

Bereidingswijze

1. Leg het zadelstuk in een schaal, bestrijk met knoflookolie en bestrooi met peper en zout. Rasp de schil van de citroen fijn en bestrooi het zadelstuk met de helft ervan. Laat 30 minuten, in de koelkast, intrekken. Bekleed intussen de Rectangular Drip Pan met een dubbele laag aluminiumfolie, leg het hooi erin en schenk het bokbier erbij. Halveer de citroen en leg, samen met de sjalotjes in de Drip Pan.
2. Verwarm de Big Green Egg, met de convEGGtor en het rvs rooster, tot 300 °C. Leg het vlees in de Drip Pan, snijd de boter in blokjes en leg op het vlees. Plaats de Drip Pan op het rooster in de EGG, sluit de deksel en laat 15-20 minuten garen. Houd een kerntemperatuur van 50 °C aan en controleer met de Instant Read Digital Thermometer of deze is bereikt. Meng intussen de ingrediënten voor de dip door elkaar. 
3. Neem de Drip Pan uit de Egg. Snijd het vlees van het bot en snijd in mooie plakjes. Pel de sjalotjes. Bestrooi met de resterende fijngeraspte citroenschil en de limoenschil en serveer met de dip en de sjalotjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten