Macaroni en Kaas Gebak

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-10-2014
  • Macaroni en Kaas Gebak

    Macaroni en Kaas Gebak

    Macaroni en Kaas Gebak

  • Macaroni en Kaas Gebak

    Macaroni en Kaas Gebak

    Macaroni en Kaas Gebak

  • Macaroni en Kaas Gebak

    Macaroni en Kaas Gebak

    Macaroni en Kaas Gebak

  • Macaroni en Kaas Gebak

    Macaroni en Kaas Gebak

    Macaroni en Kaas Gebak

  • Macaroni en Kaas Gebak

    Macaroni en Kaas Gebak

    Macaroni en Kaas Gebak

  • Macaroni en Kaas Gebak

    Macaroni en Kaas Gebak

    Macaroni en Kaas Gebak

Er zijn vele soorten macaroni en kaas recepten, maar deze vind ik het lekkerst. Gemaakt op basis van witte saus met room en iets gegeurd met tomaten... mmm om van te smullen.
Het recept is vegetarisch, maar kan ook goed als bijgerecht bij vlees gerechten geserveerd worden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g gare elleboog macaroni (al dente)
1 ui, fijn
250 g witte champignons, gehalveerd (grote champignons in kwarten)
50 ml boter (3+1/2 e)
50 ml bloem (3+1/2 e)
500 ml melk
250 ml slagroom of kookroom
75 ml tomatenpuree (5 e)
3-4 eieren, geklutst
2 t mosterdpoeder
1/4 t geraspt nootmuskaat
zout
zwarte peper
6 e peterselie, fijn
500 ml geraspte cheddar of Goudse belegen kaas
 
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Fruit uien aan in boter tot zacht.
2. Voeg champignons erbij en bak champignons tot vocht vrijkomen.
3. Voeg tomatenpuree toe en ontzuur in 3 min.
4. Voeg de bloem toe en maak in +/- 3 min. gaar.
5. Voeg de melk erbij en breng aan kook en kook saus zachtjes voor 5 min.
6. Voeg de helft van de kaas, de room, mosterdpoeder, zout, peper en helft van peterselie toe en meng tot kaas is gesmolten.
7. Neem een paar eetlepels van de saus en meng dit door de eieren.
8. Meng de eimengsel door kaassaus en roer goed door en haal van vuur. (de saus mag nu niet meer koken)
9. Meng de kaassaus door macaroni.
10. Verdeel macaroni met kaassaus over een ingevette ovenschaal.
11. Meng overige peterselie met kaas en verdeel dit over kaassaus.
12. Bak bij 180*C tot kaas mooi van kleur en gesmolten zijn en de saus goed ingedikt.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Eet er een frisse salade bij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ruthbrock avatar
ruthbrock 16-10-2014

geprint Deon en wat een leuke naam heb je voor dit recept bedacht. ik ga het snel maken. vast heerlijk weekend gewenst

pwiggers avatar
pwiggers 14-10-2014

Dit recept heb ik eerder gemist Deon. Maar neem ik graag mee.Komt goed van pas. Groetjes, Petra

willeke-s avatar
willeke-s 14-10-2014

Lekker Deon ! Ik heb het recept meegenomen.Groetjes Willeke.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten