1. Home
  2. Recepten
  3. Cheddar kaas
  4. Macaroni en Kaas Gebak

Macaroni en Kaas Gebak

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-10-2014

Ingrediënten 4 personen


300 g gare elleboog macaroni (al dente)
1 ui, fijn
250 g witte champignons, gehalveerd (grote champignons in kwarten)
50 ml boter (3+1/2 e)
50 ml bloem (3+1/2 e)
500 ml melk
250 ml slagroom of kookroom
75 ml tomatenpuree (5 e)
3-4 eieren, geklutst
2 t mosterdpoeder
1/4 t geraspt nootmuskaat
zout
zwarte peper
6 e peterselie, fijn
500 ml geraspte cheddar of Goudse belegen kaas
 



Macaroni en Kaas Gebak
Macaroni en Kaas Gebak
Macaroni en Kaas Gebak
Macaroni en Kaas Gebak
Macaroni en Kaas Gebak

voor bakken

voor bakken
Macaroni en Kaas Gebak

na

na
Macaroni en Kaas Gebak
Macaroni en Kaas Gebak
Macaroni en Kaas Gebak
Macaroni en Kaas Gebak

Er zijn vele soorten macaroni en kaas recepten, maar deze vind ik het lekkerst. Gemaakt op basis van witte saus met room en iets gegeurd met tomaten... mmm om van te smullen.
Het recept is vegetarisch, maar kan ook goed als bijgerecht bij vlees gerechten geserveerd worden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Fruit uien aan in boter tot zacht.
2. Voeg champignons erbij en bak champignons tot vocht vrijkomen.
3. Voeg tomatenpuree toe en ontzuur in 3 min.
4. Voeg de bloem toe en maak in +/- 3 min. gaar.
5. Voeg de melk erbij en breng aan kook en kook saus zachtjes voor 5 min.
6. Voeg de helft van de kaas, de room, mosterdpoeder, zout, peper en helft van peterselie toe en meng tot kaas is gesmolten.
7. Neem een paar eetlepels van de saus en meng dit door de eieren.
8. Meng de eimengsel door kaassaus en roer goed door en haal van vuur. (de saus mag nu niet meer koken)
9. Meng de kaassaus door macaroni.
10. Verdeel macaroni met kaassaus over een ingevette ovenschaal.
11. Meng overige peterselie met kaas en verdeel dit over kaassaus.
12. Bak bij 180*C tot kaas mooi van kleur en gesmolten zijn en de saus goed ingedikt.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Eet er een frisse salade bij.

Bron

Proeven en experimenteren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top