Bloemkool ovenschotel met kip/kerrie/ananas

  • Fusion, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-10-2014
  • Bloemkool ovenschotel met kip/kerrie/ananas

    Bloemkool ovenschotel met kip/kerrie/ananas

    Bloemkool ovenschotel met kip/kerrie/ananas

  • Bloemkool ovenschotel met kip/kerrie/ananas

    Bloemkool ovenschotel met kip/kerrie/ananas

    Bloemkool ovenschotel met kip/kerrie/ananas

  • Bloemkool ovenschotel met kip/kerrie/ananas

    Bloemkool ovenschotel met kip/kerrie/ananas

    Bloemkool ovenschotel met kip/kerrie/ananas

  • Bloemkool ovenschotel met kip/kerrie/ananas

    Bloemkool ovenschotel met kip/kerrie/ananas

    Bloemkool ovenschotel met kip/kerrie/ananas

  • Bloemkool ovenschotel met kip/kerrie/ananas

    Bloemkool ovenschotel met kip/kerrie/ananas

    Bloemkool ovenschotel met kip/kerrie/ananas

  • Bloemkool ovenschotel met kip/kerrie/ananas

    Bloemkool ovenschotel met kip/kerrie/ananas

    Bloemkool ovenschotel met kip/kerrie/ananas

  • Bloemkool ovenschotel met kip/kerrie/ananas

    Bloemkool ovenschotel met kip/kerrie/ananas

    Bloemkool ovenschotel met kip/kerrie/ananas

  • Bloemkool ovenschotel met kip/kerrie/ananas

    Bloemkool ovenschotel met kip/kerrie/ananas

    Bloemkool ovenschotel met kip/kerrie/ananas

  • Bloemkool ovenschotel met kip/kerrie/ananas

    Bloemkool ovenschotel met kip/kerrie/ananas

    Bloemkool ovenschotel met kip/kerrie/ananas

  • Bloemkool ovenschotel met kip/kerrie/ananas

    Bloemkool ovenschotel met kip/kerrie/ananas

    Bloemkool ovenschotel met kip/kerrie/ananas

  • Bloemkool ovenschotel met kip/kerrie/ananas

    Bloemkool ovenschotel met kip/kerrie/ananas

    Bloemkool ovenschotel met kip/kerrie/ananas

  • Bloemkool ovenschotel met kip/kerrie/ananas

    Bloemkool ovenschotel met kip/kerrie/ananas

    Bloemkool ovenschotel met kip/kerrie/ananas

In deze ovenschotel zit de bloemkool goed verstopt. Doordat je de bloemkool samen met de aardappelen tot een puree maakt is deze dus niet zichtbaar en kun je op deze manier kinderen EN volwassenen toch bloemkool laten eten. Gewoonweg omdat de textuur anders is en de bloemkool niet herkenbaar. Voor nog meer camouflage kun je eventueel ook nog de kaas, die je gebruikt om mee te gratineren, door de puree heen scheppen.
Het grote voordeel is dat je de broodnodige vitaminen op deze manier natuurlijk wel binnen krijgt.
De verse ananas in het onderste gedeelte van deze schotel zorgen voor NOG meer vitaminen. Een ware vitaminen bom dus.
TIP: Je kunt een half uurtje tijd besparen door de puree gewoon naast de kip / kerrie/ ananas te serveren. Roer in dat geval de geraspte kaas door de bloemkool / aardappelpuree heen.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
Voor de puree:

1 kg kruimige aardappelen
1 bloemkool (ongeveer 750 gr)
1 dl melk
klontje boter
peper en zout en nootmuskaat
200 gr geraspte kaas (extra oud) om mee te gratineren

Voor de kip / kerrie / ananas

600 gr kipfilet
1 bolletje knoflook of 4 tenen
1 verse ananas
2  el kerrie (ik heb curry Madras van Jonnie Boer gebruikt)
2 dl kookroom
peper en zout

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding:

Ananas schillen de harde binnenkant eruit snijden  en de rest  in kleine partjes snijden.
Aardappels schillen en bloemkool schoon maken en in roosjes verdelen.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes.

Bereidingswijze:

Aardappels en bloemkool gaar koken (dit kan gewoon in dezelfde pan)
Als het gaar is (controleren door er met een vork in te prikken) giet je het water af en maak je er puree van samen met de melk, boter, peper, zout en nootmuskaat.
Verhit intussen olie in een wok of pan en fruit hierin de knoflook.
Voeg  de kipfilet toe en bak die rondom aan.
Voeg de peper, zout en kerrie toe en roer het geheel goed om.
Doe de ananas en de room erbij en laat de saus een beetje indikken. Bind eventueel bij met allesbinder of een ander bindmiddel.
Doe dit geheel in de onderste helft van een ovenschaal en doe er de aardappel/bloemkool puree overheen.
Strooi er de geraspte kaas overheen en zet dit 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

adeline43 avatar
adeline43 29-10-2014

Even geleden heb ik jou recept meegenomen, bedankt. Groetjes, Adeline

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 09-10-2014

Fijn dat jullie het heerlijk vonden Cecile. En bedankt voor de dikke 10 ;) Groetjes van Wilmie _O_

Cecileg avatar
Cecileg 07-10-2014

Ik had gisteren een bloemkool liggen, die nodig op moest en ik had kip in de diepvries. Toen ik dit recept zag was het gelijk duidelijk, dit eten we vandaag. Het was heerlijk! Ik had de bloemkool niet gepureerd, want ik zie graag wat ik eet, (Alhoewel ik stamppotten ook lekker vind) Ik had de bloemkool onderop gedaan daarover de kip met saus en dan de puree met de kaas. Ga ik zeker vaker maken. Verdient ook een dikke 10! Lieve groet Cecile

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten