Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier

    Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier

    Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier

  • Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier

    Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier

    Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier

  • Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier

    Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier

    Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier

  • Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier

    Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier

    Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier

  • Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier

    Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier

    Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier

Het is weer Bockbier en sukadelapjes tijd. Een perfecte combinatie dus om iets lekkers mee te maken.
Het is geen snel-klaar recept want het heeft toch wel een paar uurtjes nodig om zachtjes te stoven maar als je het eenmaal op een klein pitje hebt staan heb je er verder bijna geen omkijken meer naar. Je wordt ondertussen wel getrakteerd op een heerlijke lucht die je door het hele huis ruikt. Je neus heeft er dus al de hele middag plezier van. Als je overdag moet werken en er geen tijd voor hebt kun je het ook al de avond van te voren klaar maken want na een nacht staan is het de volgende dag NOG lekkerder.
Op de foto ziet het er misschien niet erg spectaculair uit maar de smaak was dat in ieder geval wel.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg sukade lapjes
100 gr bakboter en 50 ml olijfolie
Zout & peper
3 blaadjes laurier
3 kruidnagels
1 takje verse tijm (1 el blaadjes)
1 tl piment poeder
5 sjalotten
3 el sjalot Edik (kan vervangen worden door 2 el witte wijnazijn)
150 ml runderbouillon
1 fl Bockbier
2 el mosterd
2 plakken peperkoek
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een grote stoofpan en laat hierin de braadboter smelten.
Bak het vlees hierin rondom bruin (eventueel in gedeeltes) en strooi er peper en zout overheen.
Voeg laurier, kruidnagel, tijm, piment, sjalotten en sjalot Edik toe.
Giet er dan de warme bouillon en het Bockbier bij (bier op kamertemperatuur en niet uit de koelkast)
Laat dit ongeveer 2 ½ tot 3 uur op een klein pitje zachtjes pruttelen.
Voeg op het laastt de peperkoek en de mosterd toe (indien nodig bijbinden)

Serveertip

Lekker met rode kool, spruitjes, witlof, gestoofde prei of andere najaars/winter groenten, en een aardappel gerecht zoals, gekookte aardappelen, puree, of gebakken aardappelen.
Drink er natuurlijk hetzelfde Bockbiertje bij.

Wil je meer weten over Ediks kijk dan op www.ediks.com
Je kunt het ook on-line kopen via www.bijzondere smaken.nl

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse

Doorsturen

Home Recepten