1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Appeltaart
  5. Franse appeltaart

Franse appeltaart

  • Frans, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-10-2014

Ingrediënten 4 personen


300 gram bloem

100 gram suiker
150 gram koude boter
3 eidooiers

Voor  de vulling:
1/4 ltr melk
50 gram suiker
2 zakjes vanille suiker
1 theel maizena
2 eidooiers
4 bl. gelatine
2 zachtzure appels
1 dl. witte wijn of calvados
citroensap

 


Verder heb je nodig


Vlaaivorm
beslagkom
kookpan
 


Overgenomen uit mijn oude kookschrift.i.p.v. witte wijn heb ik calvados toegevoegd.
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Van gezeefde bloem suiker kleingesneden boter  en eidooiers snel een glad en stevig deeg kneden.
Het deeg afgedekt een nacht in de koelkast zetten
Vlaaivorm invetten
Deeg uitrollen en vlaaivorm hiermee bekleden.
Het deeg met bebloemde vingers stevig aandrukken en de rand bijsnijden.
bodem hier en daar inprikken.
in het midden van de oven  175 gr.C in 15 - 20 min. bakken
.
Voor de Vulling
Melk,  suiker, 1 zakje vanillesuiker de maizena en de eidooiers gladroeren en au bainmarie al roerend warm laten wordenen laten binden
2 blaadjes gelatine in koud water weken, uitknijpen en in de warme vla oplossen.
Vla in de taartvorm schenken.
Appels schillen klokhuis verwijderen en in dunne schijfjes snijden
wijn of calvados suiker citroensap aan de kook brengen en appelschijfjes hierin 2 min. blancheren.
appels uit het vocht nemen en op taart rangschikken.
Rest 2 gelatine weken in koud water  en oplossen in de wijnmassa.
Als het wat dikkig wordt over de appels schenken. 
 

Bron

Oud kookschrift



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cdrek


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cdrek
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top