1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Boeuf Stroganoff

Boeuf Stroganoff

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-10-2014

Ingrediënten 6 personen


Ca. 750 gram ossenhaas of varkenshaas
boter
peper en zout
paprikapoeder
1 ui
knoflook
250 gram champignons
citroensap
bloem
1 eetl. tomatenpuree
worcestishire saus
bouillon
scheut rode wijn
wodka
slagroom of kookroom light
peterselie.


Verder heb je nodig


Braadpan

flambeerpan


Vond dit in een oud kookschrift. recept heb ik van mijn moeder.
Heb het recept wat aangepast.












 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vlees in blokjes of reepjes snijden, of vlees in geheel bakken.
op vlees peper zout en paprika strooien. en in pan snel bruin bakken.
Vlees uit de pan halen. e.v warmhouden in aluminiumfolie.

Saus,
Ui en knoflook in pan glazig fruiten
Voeg de in schijfjes gesneden champignons toe, en bak deze tot ze gaar zijn.
Besprenkel met citroensap tegen verkleuren.
Stuif wat bloem over deze massa en voeg dan de tomatenpuree toe en wat worchestishiresaus goed roeren.
Roer zoveel bouillon door de massa tot het smeuig is .
Lekker op smaak afmaken met rode wijn.
Gerecht mag niet te dun worden.of te nat.
Tot zover kun je het van te voren klaarmaken.

Aan tafel in flambeerpan saus en vlees heet laten worden
Schenk hierover de wodka en steek aan.
Als de vlammen gedoofd zijn dan roer je er wat ongeklopte slagroom of lightroom en fijngeknipte peterselie.
Serveer met rijst en haricots verts of velderwtjes.

Bron

Vond dit recept in mijn oude kookschrift



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cdrek


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cdrek
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top