Ouderwets lekkere appelflappen

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-10-2014
  • Ouderwets lekkere appelflappen

    Ouderwets lekkere appelflappen

    Ouderwets lekkere appelflappen

  • Ouderwets lekkere appelflappen

    Ouderwets lekkere appelflappen

    Ouderwets lekkere appelflappen

Er gaat niets boven een warme verse afgebakken appelflap, mmm!

Deel dit recept

Ingrediënten 7 personen
7 blaadjes (diepvries)bladerdeeg, ontdooid
3 friszure appels (ik gebruikte Elstars),zonder klokhuis, geschild en in partjes
1 eetlepel (room)boter
50 gram rozijnen, geweld
25 gram rietsuiker
1 volle theelepel koekkruiden
1/2 theelepel kaneel
ongeveer 2 eierdooiers
ongeveer 2 eetlepels vanillesiroop of abrikozenjam
kristalsuiker en poedersuiker om te garneren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
2. Bak ondertussen de appelpartjes samen met de rietsuiker, rozijnen en kruiden totdat ze zacht worden.
3. Bestrijk de randjes van elk blaadje bladerdeeg met eierdooier. Schep ongeveer een eetlepel vulling op elk blaadjes bladerdeeg.
4. Vouw elk blaadje bladerdeeg dicht in driehoekjes. Druk de randjes aan zodat de vulling er niet uit kan lopen tijdens het bakken.
5. Bestrijk elke appelflap aan de bovenkant met eierdooier.
6. Bak de appelflappen gedurende zo'n 20 minuten goudbruin.
7. Laat ze afkoelen op een taartrooster (ongeveer een half uurtje).
8. Bestrijk de bovenkant van elke appelflap met de siroop of jam. Strooi direct hierna de kristalsuiker en de poedersuiker erover.

Bron

Www.vertruffelijk.nl

Serveertip

Dit recept is akomstig van www.vertruffelijk.nl
Neem je dit recept mee? Check dan ook eens m'n foodblog www.vertruffelijk.nl voor  nog meer lekkere recepten, artikelen en fun food facts! Vertruffelijk heeft ook facebook, pinterest en twitter.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten