Tajine gerecht met Vis en Groente

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-10-2014
  • Tajine gerecht met Vis en Groente

    Tajine gerecht met Vis en Groente

    Tajine gerecht met Vis en Groente

De tajine gerechten komen eigenlijk uit Marokko en daar hebben ze niet alles zo in overvloed als het hier te krijgen is, kruiden en andere ingrediënten zijn daar schaars en duur. Omdat wij anders kunnen gebruiken wij ze ook wat meer naar onze smaak, want voor de buren koken we niet. Als het ons maar smaakt!!! Hier volgt het recept zoals ik het gemaakt heb voor wat aanpassingen kun je ook bij de leuke Tips kijken als je wilt. Het loont de moeite en is echt lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gram Victoriabaars
1 theelepel Harissa, zelfgemaakt
3 teentjes Knoflook, klein gesneden
1 stukje Gember, klein gesneden
1 rood Pepertje, klein gesneden
Viskruidenmix (JUMBO)
1 eetlepel Koriander
1 eetlepel Paprikapoeder
1 eetlepel Provin¢iaalse kruidenmix
1 theelepel Komijnpoeder
1 Ui, klein gesneden
2 Paprika's, in blokjes
wat Erwtjes, Wotleltjes & Mais, uit de diepvries
1 Citroen, ingelegd en in 4-en gedeeld
Rijst
Olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Tajine + Onderzetter
 

Bereidingswijze

Maak de tajine eerst goed nat, zet dan op de onderzeter op het grootste en hoogste vuur. Giet er een scheutje olijfolie in en laat dit even warm worden. Bestrooi de vis blokjes met de verschillende kruiden, zet deze dan even apart. Verwarm de harissa even mee, dan kan de gesneden gember, knoflook & pepertje erbij. Laat dit alles even goed warm worden. Doe er dan de gesneden ui bij en fruit deze even mee. Vervolgens kan de met kruiden bestrooide vis erbij, schep dit een paar keer goed om. Leg hierop de paprika blokjes samen met de gemengde groente, bouw hier 'n soort torentje van. Pas op met water, NIET te veel want er komt genoeg uit de groente, anders kookt deze meestal tegen het einde over. Zet er de deksel op en verplaats de tajine met onderzetter op het kleinste vuur met de laagste stand. Laat alles voor ongeveer 30-45 minuten stil pruttelen, je kunt tussendoor even kijken of alles nog goed is. Het laatste kwartier kan het vuur uit met de stolp erop wat nagarenen de rijst gemaakt worden. Als de rijst klaar is kan alles geserveerd worden, Smakelijk eten!!!

Bron

?

Serveertip

VITORIABAARS is een stevige zoetwater vis die nagekweekt wordt, verkrijgbaar bij de visboer. Als je hem niet kunt krijgen of lekker vindt kun je ook 'n vergelijkbare soort nemen, bv kabeljauw. Wat is HARISSA? Dit is 'n soort pasta, vergelijkbaar met 'n bouillonblokje. Deze kun je zelf maken bv zoals ik hem maak, zie bij recept Zelfgemaakte Harissa. Zo kun je deze ook bij de Turk op de hoek kopen. Wil je geen RIJST kun je er ook 'n paar AARDAPPELS geschild en in grovere stukken bij doen, voordat je er de vis in doet of samen. Zo kun je er ook TURKS BROOD bij serveren. Hou je niet van ingelegde CITROEN, ook verkrijgbaar bij de Turk, neem je gewoon de sap hiervan of laat hem WEG. Maak er wat lekkers van natuurlijk zoals het jouw smaakt want dit is mijn variant.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten