1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Frangipannetaart(volgens den bakker van Waasmunster)

Frangipannetaart(volgens den bakker van Waasmunster)

Door: hilde1007

  • Belgisch, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 03-10-2014

Ingrediënten 6 personen


200gr boter , 250 gr suiker (ik nam de helft en was nog zoet) , 3 eieren , 2 soeplepels melk ,100 gr gemalen amandelen ,30 gr coco's , 20 druppels amandelessence , 175gr zelfrijzende bloem ,vel bladerdeeg (aldi of colruyt) ,abrikozenconfituur ,bloemsuiker


Verder heb je nodig


Bakvorm 26cm doorsnede ,


Lekkere taart zoals bij den bakker

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bladerdeeg in vorm leggen en doorprikken ( bakpapier aanlaten dan na bakken gemakkelijk te verwijderen en zo blijft taart mooi heel)
bestrijken met abrikozenconfituur
zachte boter mengen met suiker
klop der eieren los en voeg bij het mengsel
zeef de bloem, amandelpoeder ,coco's en amandelessence erbij
doe alles in bakvorm (op het bladerdeeg dus)
bak(naar ge lang oven) bij mij 45' op 180°
Ontvorm,laat afkoelen op rooster ,half afgekoeld bakpapier verwijderen

Serveertip

Als taart lichtjes lauw is bestrijken met glazuur  (bloemsuiker water mengsel)

Bron

Van den bakker uit Waasmunster



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hilde1007
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top