Hemelse modder

  • Nederlands, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Hemelse modder

    Hemelse modder

    Hemelse modder

  • Hemelse modder

    Hemelse modder

    Hemelse modder

Heerlijke chocolademousse die mijn moeder altijd maakte. Wij als kinderen noemden dat altijd pudding uit het glaasje.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 repen puur chocolade (verkade) (75 gr)
4 eieren
30 gr. boter
1,5 eetl. suiker
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 243,15 kcal
Koolhydraten 9,37 g
Eiwitten 8,27 g
Vetten 19,26 g

Bereidingswijze

Scheid de eieren.
Laat de chocolade, boter en suiker au bain marie smelten.
Klop de eiwitten stijf met 1/2 eetl. suiker. 
Klop het eigeel schuimig
Voeg het eigeel bij het chocolademengsel. Zorg dat het chocolademengsel al wat is afgekoeld anders stolt het eigeel gelijk. Schep dan het stijfgeklopte eiwit door de massa. 
Verdeel de massa over vier schaaltjes of glazen.
Laat het afkoelen en opstijven in de koelkast.

Bron

Mijn moeder

Serveertip

Mijn moeder deed ook wel eens 1 reep vervangen door een reep melkchocolade met hele hazelnoten.
Is nog lekkerder. Maar dan kun je het niet tot de volgende dag bewaren, omdat het dan wat inzakt. Maar als je het dezelfde dag eet is het heerlijk. Geen slagroom toevoegen, dat is zonde van de smaak.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hildameisters avatar
hildameisters

Doorsturen

Home Recepten