Hemelse modder
- Nederlands, Nagerecht
- 20-30 min.
Heerlijke chocolademousse die mijn moeder altijd maakte. Wij als kinderen noemden dat altijd pudding uit het glaasje.
Ingrediënten 4 personen
4 repen puur chocolade (verkade) (75 gr)4 eieren
30 gr. boter
1,5 eetl. suiker
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 243,15 kcal |
Koolhydraten | 9,37 g |
Eiwitten | 8,27 g |
Vetten | 19,26 g |
Bereidingswijze
Scheid de eieren.
Laat de chocolade, boter en suiker au bain marie smelten.
Klop de eiwitten stijf met 1/2 eetl. suiker.
Klop het eigeel schuimig
Voeg het eigeel bij het chocolademengsel. Zorg dat het chocolademengsel al wat is afgekoeld anders stolt het eigeel gelijk. Schep dan het stijfgeklopte eiwit door de massa.
Verdeel de massa over vier schaaltjes of glazen.
Laat het afkoelen en opstijven in de koelkast.
Bron
Mijn moeder
Serveertip
Mijn moeder deed ook wel eens 1 reep vervangen door een reep melkchocolade met hele hazelnoten.
Is nog lekkerder. Maar dan kun je het niet tot de volgende dag bewaren, omdat het dan wat inzakt. Maar als je het dezelfde dag eet is het heerlijk. Geen slagroom toevoegen, dat is zonde van de smaak.