Pastinaakpatat en zoete-aardappelpatat

  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 01-10-2014
  • Pastinaakpatat en zoete-aardappelpatat

    Pastinaakpatat en zoete-aardappelpatat

    Pastinaakpatat en zoete-aardappelpatat

Deze recepten komen uit Powerfood van Rens Kroes (zie ook mijn boekrecensie hier: http://www.smulweb.nl/artikelen/198296/Kookboekrecensie-powerfood-van-rens-kroes. Twee gezondere frietjes, van pastinaak en zoete aardappel!  

Rens Kroes: 'Mijn ultieme verleiding! Een grote zak patat met een dikke klodder mayonaise. Niet heel gezond, maar eigenlijk zou ik het vaker moeten eten omdat ik er zo happy van word. Zoals het een gezondheidsfreak betaamt, dook ik de keuken in en maakte ik zelf frietjes van zoete aardappel en pastinaak. Minstens zo lekker!' Rens Kroes geeft daarnaast ook nog een gezondere variant op mayonaise.  

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Ingrediënten voor de pastinaakpatat:
3 pastinaken
1 el gesmolten kokosolie
2 el tijm, gedroogd 
zeezout

Ingrediënten voor de zoete-aardappelpatat
2 grote zoete aardappelen
4 el kokosolie
1 tl paprikapoeder
himalayazout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bereiding pastinaakpatat
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pastinaken, was ze en snijd ze in dunne reepjes. Doe ze in een ovenschaal, hussel ze door elkaar met wat kokosolie en strooi er twee eetlepels tijm en wat zeezout overheen. Zet ze 30 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker met een likje mayonaise of dip!

Bereiding zoete-aardappelpatat
Was de zoete aardappelen. Ik schil ze niet, maar als je dat lekkerder vindt, dan kan dat. Snijd de aardappelen in mooie lange, dunne frietjes. Doe vervolgens de kokosolie in een pan en verhit hem op een hoog vuur. Doe als de olie heet is de gesneden aardappel erin; pas op dat het niet teveel spat. Haal de patatjes eruit als ze wat donkerder van kleur zijn. Pak een kom, hang er een zeef boven en giet de knapperige patatjes erin zodat het vet eruit kan druipen. De opgevangen olie kun je eventueel voor de volgende keer bewaren. Strooi er wat paprikapoeder en zout overheen, beetje schudden, doe ze over in een leuke kom en done! Heerlijk met gemengde notenpasta of met gezonde mayonaise. 

Bron

Powerfood - Rens Kroes

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten