Gepanneerde reuzenbovist

  • Hongaars, Streekgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-09-2014
  • Gepanneerde reuzenbovist

    Gepanneerde reuzenbovist

    Gepanneerde reuzenbovist

  • Gepanneerde reuzenbovist

    Gepanneerde reuzenbovist

    Gepanneerde reuzenbovist

  • Gepanneerde reuzenbovist

    Gepanneerde reuzenbovist

    Gepanneerde reuzenbovist

  • Gepanneerde reuzenbovist

    Gepanneerde reuzenbovist

    Gepanneerde reuzenbovist

  • Gepanneerde reuzenbovist

    Gepanneerde reuzenbovist

    Gepanneerde reuzenbovist

  • Gepanneerde reuzenbovist

    Gepanneerde reuzenbovist

    Gepanneerde reuzenbovist

De reuzenbovist paddestoel ziet eruit als een grote witte bal zonder steel. Hij wordt het meest gevonden als het zonnig weer wordt, na een regenachtige periode. 
 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 middelgrote reuzenbovisten
meel
2 eieren
melk of water
panneermeel
olie om te frituren

knoflooksaus:
Voor 4 personen
3 eetlepels mayonaise 
kookroom 
3 tenen knoflook
1 eetlepel verse peterselie (1/2 eetlepel gedroogd mag ook)
1 eetlepel verse bieslook (1/2 eetlepel gedroogd mag ook)
peter
zout

 
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmesje
frituurpan
panneerschalen

Bereidingswijze

Verwijder de schil van de paddestoel met een keukenmesje (gaat gemakkelijk) en snijd de bol in plakken van 1 cm dik. Controleer de schijven op evt. ongedierte. Leg de schijven op een dienblad en strooi er zout op. Na ca 15 minuten verschijnen er vochtpareltjes op de schijven, begin dan met panneren: Eerst wentelen in meel, dan in ei (voor 1 middelgrote bovist gebruik ik 2 eieren vermengd met wat melk of water en een theelepel peper), en daarna in panneermeel wentelen. Leg de schijven weer op een dienblad of houten plank, liefst niet op elkaar. Frituur de schijven in ca. 5 minuten op 160 graden.

Erg lekker hierbij is een zelfgemaakte knoflooksaus:

Meng zoveel kookroom bij de mayonaise dat er een dik vloeibare saus ontstaat. Pel de knofookteentjes en pers deze in de saus, voeg de kruiden en het zout naar smaak toe. Laat dit ca. een uur staan vóór gebruik. Eenvoudig en super lekker!

Serveer er ijsbergsla met tomaat en olijven bij. De knolfooksaus is ook lekker op de salade!

Bron

Streekgerecht

Serveertip

In plaats van de bovist gebruik ik ook vaak grote champignons, waar ik de steel uitsnijd (die gebruik ik voor een champignonssoep), en panneer deze in zijn geheel, of als ze erg groot zijn, dan snijd ik ze in de helft. 

3-4 middelgrote champignons zijn lekker voor een lunch, voor een diner ca 5-6 stuks.
 

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten