Salade met geroosterde rode ui, geitenkaas en cashewnoten
- Vegetarisch, Vegetarisch
- 10-20 min.
Door het roosteren van de ui krijg je een heerlijke diepe, ietwat zoete smaak, in combinatie met de bite van de nootjes, het zure van de dressing en het romige van de geitenkaas een echte smaaksensatie.
Ingrediënten 3 recipe.people
~~2-3 rode uien2 el olijfolie
10gr plat peterselieblad
Handje sla (rucola is hier eigenlijk het lekkerste bij maar ik heb botersla gebruikt)
40gr zachte geitenkaas
40gr cashewnoten
1/2 chilipeper zonder zaadjes
2el rode wijnazijn
Benodigdheden
Oven, ovenschaal of bakplaatBereidingswijze
Ontvel de uien en verwijder de boven- en de onderkant. Snijd in drieën zodat je plakken van ongeveer 2cm krijgt.
Vet een ovenschaal in en leg de plakken hier naast elkaar in. Sprenkel er wat olie, zout en peper over en plaats voor 30min. in de oven op 200C om te roosteren.
Bak de cashewnoten kort aan in de pan. Pak een kleine kom en meng 1el olie, de rode wijnazijn, de chilipeper in stukjes, sla, zout en peper.
Haal de uien uit de oven en mix voorzichtig met de olie/wijnazijn mix en de sla en sprenkel op het laatst de nootjes er overheen.
Serveertip
Kijk voor deze en andere recepten ook eens op mijn blog: www.facebook.com/floorkookt