Ovengebakte kipschnitzels met champignons en tomatensaus

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-09-2014
  • Ovengebakte kipschnitzels met champignons en tomatensaus

    Ovengebakte kipschnitzels met champignons en tomatensaus

    Ovengebakte kipschnitzels met champignons en tomatensaus

  • Ovengebakte kipschnitzels met champignons en tomatensaus

    Ovengebakte kipschnitzels met champignons en tomatensaus

    Ovengebakte kipschnitzels met champignons en tomatensaus

  • Ovengebakte kipschnitzels met champignons en tomatensaus

    Ovengebakte kipschnitzels met champignons en tomatensaus

    Ovengebakte kipschnitzels met champignons en tomatensaus

  • Ovengebakte kipschnitzels met champignons en tomatensaus

    Ovengebakte kipschnitzels met champignons en tomatensaus

    Ovengebakte kipschnitzels met champignons en tomatensaus

  • Ovengebakte kipschnitzels met champignons en tomatensaus

    Ovengebakte kipschnitzels met champignons en tomatensaus

    Ovengebakte kipschnitzels met champignons en tomatensaus

  • Ovengebakte kipschnitzels met champignons en tomatensaus

    Ovengebakte kipschnitzels met champignons en tomatensaus

    Ovengebakte kipschnitzels met champignons en tomatensaus

  • Ovengebakte kipschnitzels met champignons en tomatensaus

    Ovengebakte kipschnitzels met champignons en tomatensaus

    Ovengebakte kipschnitzels met champignons en tomatensaus

  • Ovengebakte kipschnitzels met champignons en tomatensaus

    Ovengebakte kipschnitzels met champignons en tomatensaus

    Ovengebakte kipschnitzels met champignons en tomatensaus

  • Ovengebakte kipschnitzels met champignons en tomatensaus

    Ovengebakte kipschnitzels met champignons en tomatensaus

    Ovengebakte kipschnitzels met champignons en tomatensaus

  • Ovengebakte kipschnitzels met champignons en tomatensaus

    Ovengebakte kipschnitzels met champignons en tomatensaus

    Ovengebakte kipschnitzels met champignons en tomatensaus

  • Ovengebakte kipschnitzels met champignons en tomatensaus

    Ovengebakte kipschnitzels met champignons en tomatensaus

    Ovengebakte kipschnitzels met champignons en tomatensaus

  • Ovengebakte kipschnitzels met champignons en tomatensaus

    Ovengebakte kipschnitzels met champignons en tomatensaus

    Ovengebakte kipschnitzels met champignons en tomatensaus

Lekkere combinatie van kip en groenten klaargemaakt in oven. Heel goed vooraf te bereiden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Kipschnitzels
4 kipfilet, elk plat geslagen of plat gesneden
citroensap
zwarte peper
zout
bloem
2-3 geklutste eieren
paneermeel
boter voor bakken van schnitzels
 
1. Besprenkel schnitzels  kipfilet plakken met citroensap en breng op smaak met zout en zwarte peper.
2. Laat ze 15 min. in koelkast marineren.
3. Haal schnitzels eerst door bloem, erna door eimengsel en dan door paneermeel.
4. Bak schnitzels mooi goudbruin en gaar.
 
Tomatensaus
30 ml olijfolie
1 ui, fijn
1 teentje knoflook, fijn
400 g tomaten, in blokjes (kan ook uit blik)
1 t suiker
1 t rozemarijn, fijn
1/2 t tijm, fijn
2 t oregano, fijn
tabasco (zoveel je wilt)
 
1. Fruit ui en knoflook aan in olie tot zacht.
2. Voeg overige ingrediënten erbij en kook zachtjes tot gebonden saus.
 
Groenten
150 g witte champignons, in plakjes
150 g kastanje champignons, in plakjes
boter voor bakken van champignons
 
1.Bak champignons in boter tot vocht vrijkomen.
 
Bovenlaag
250 ml zure room (ik mengde er iets slagroom door om het meer smeerbaar te maken)
250 ml Parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Samenstelling van ovenschaal
1. Vet een ovenschaal in met olijfolie en verdeel champignons over bodem van schaal.
2. Verdeel tomatensaus over champignons.
3. Verdeel schnitzels over tomatensaus.
4. Verdeel zure room over schnitzels en daarover de geraspt Parmezaanse kaas.
5. Bak bij 200*C tot mooi van kleur en door en door warm.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Eten met rijst of brood en een frisse salade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

DeboraD avatar
DeboraD 18-10-2014

Hebben het deze week gegeten en er echt van gesmuld. Dank je wel voor dit lekkere recept.

Purrie avatar
Purrie 15-10-2014

Lijkt me heerlijk Deon! Ik ga het uitproberen als mams vertrokken is...

ger1958 avatar
ger1958 07-10-2014

Mooi recept Deon, neem het mee !!

deonart avatar
deonart 01-10-2014

ja Petra, het was echt smullen gisteravond. Zo benader je een kippetje op een heel andere manier.

pwiggers avatar
pwiggers 01-10-2014

Leuk recept en ik denk ook hel lekker. Neem hem mee. Bedankt, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten