Speltcrackers van Heel Holland Bakt

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-09-2014
  • Speltcrackers van Heel Holland Bakt

    Speltcrackers van Heel Holland Bakt

    Speltcrackers van Heel Holland Bakt

Deze super gezonde speltcrackers spotte ik bij Heel Holland Bakt, in de uitzending van 28 september. Het thema van deze uitzending was 'hartig', vandaar deze healthy crackers met verschillende zaden/pitten!

Deel dit recept

Ingrediënten
150 gram speltmeel
75 gram semolina
0,50 theelepel zout
30 gram sesamzaad
30 gram zonnebloempitten
30 gram pompoenpitten
2 eetlepel olijfolie
160 mililiter water
zaden om mee te garneren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 240 °C.
Meng speltmeel, semolina en zeezout met elkaar.
Maal de zaden één voor één en roer door het meelmengsel.
Voeg olie en water toe en meng in deegmachine door elkaar.
Laat het deeg het liefst even rust, dit is niet noodzakelijk.
Rol het deeg zo dun mogelijk uit (dikte creditcard) op een stuk bakpapier en snijd de crackers te grootte van 12 x 8 cm.
Garneer met zaden naar keuze.
Bak de crackers ongeveer 5 minuten op hoge temperatuur.
Zet de oventemperatuur terug naar 200 °C en bak de crackers vervolgens nog 10 – 15 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
Laat de crackers op een rek afkoelen.

Bron

Heel Holland Bakt, uitzending van 28 september 2014

Laatste reacties

AylaRuijssenaars avatar
AylaRuijssenaars 29-09-2014

Heerlijk! En heel makkelijk om te maken!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten