Super lekkere Aziatische hachee
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 29-09-2014
Herfst en winter staan hier veelal in het teken van de stoofjes omdat ze super lekker en leuk om te maken zijn. Bovendien geurt je hele keuken naar al dat lekkers. Het basisprincipe van dit stoofje is hachee (rundvlees en uien), maar dan met die heerlijke Indonesische smaken. Beslist niet moeilijk na te maken. Ook geschikt als bijgerecht op een rijsttafel.
Ingrediënten 2 personen
600 gr sucade of runderriblappen4 uien
2 teentjes knoflook
Warme runderbouillon
150 ml donkere sojasaus
2 t sambal oelek
1 t gemberpoeder of 2cm vers geraspt
2 e worchestersaus
1 e bruine suiker
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
1 e maizena
Zonnebloemolie
Benodigdheden
Stoof- of hapjespan met deksel of slowcookerBereidingswijze
Laat vlees op kamertemperatuur komen. Snijd het rundvlees in brokken en smeer in met peper en zout. Snijd uien in halve ringen en pers knoflook. Beetje olie in de pan en op hoog vuur rondom dichtschroeien. Knoflook toevoegen, uien toevoegen en hete runderbouillon van tablet toevoegen tot het net onderstaat. Dan sojasaus en worchestersaus toevoegen. Sambal, suiker, gemberpoeder en maizena toevoegen en op laag vuur 3 uur laten stoven tot het vlees boterzacht is. Proef en breng, indien nodig, nogmaals op smaak met een snufje extra peper en zout. Heet opdienen en smullen. Dit is zo lekker om je vingers bij af te likken.
Serveertip
Lekker op gekookte witte basmatirijst, maar ook met nasi goreng.
Laatste reacties
Wat een onwijs lekker recept! Ik heb ’t gemaakt in mijn slowcooker en een hele nacht laten slowen...3 pepertjes erin en afgemaakt met eetlepel sambal. En een hele bol knoflook...
Wat een heerlijk recept! Ik heb het inmiddels twee keer gemaakt, de 2e keer met 1 tl sambal want 2 vonden wij toch wat te pittig. Heb Kikkoman sojasaus gebruikt.