Super lekkere Aziatische hachee

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 29-09-2014
  • Super lekkere Aziatische hachee

    Super lekkere Aziatische hachee

    Super lekkere Aziatische hachee

  • Super lekkere Aziatische hachee

    Super lekkere Aziatische hachee

    Super lekkere Aziatische hachee

  • Super lekkere Aziatische hachee

    Super lekkere Aziatische hachee

    Super lekkere Aziatische hachee

Herfst en winter staan hier veelal in het teken van de stoofjes omdat ze super lekker en leuk om te maken zijn. Bovendien geurt je hele keuken naar al dat lekkers. Het basisprincipe van dit stoofje is hachee (rundvlees en uien), maar dan met die heerlijke Indonesische smaken. Beslist niet moeilijk na te maken. Ook geschikt als bijgerecht op een rijsttafel.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
600 gr sucade of runderriblappen
4 uien
2 teentjes knoflook
Warme runderbouillon
150 ml donkere sojasaus
2 t sambal oelek
1 t gemberpoeder of 2cm vers geraspt
2 e worchestersaus
1 e bruine suiker
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
1 e maizena
Zonnebloemolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stoof- of hapjespan met deksel of slowcooker

Bereidingswijze

Laat vlees op kamertemperatuur komen. Snijd het rundvlees in brokken en smeer in met peper en zout. Snijd uien in halve ringen en pers knoflook. Beetje olie in de pan en op hoog vuur rondom dichtschroeien. Knoflook toevoegen, uien toevoegen en hete runderbouillon van tablet toevoegen tot het net onderstaat. Dan sojasaus en worchestersaus toevoegen. Sambal, suiker, gemberpoeder en maizena toevoegen en op laag vuur 3 uur laten stoven tot het vlees boterzacht is. Proef en breng, indien nodig, nogmaals op smaak met een snufje extra peper en zout. Heet opdienen en smullen. Dit is zo lekker om je vingers bij af te likken.

Serveertip

Lekker op gekookte witte basmatirijst, maar ook met nasi goreng.

Laatste reacties

marionhuijben avatar
marionhuijben 19-12-2020

Wat een onwijs lekker recept! Ik heb ’t gemaakt in mijn slowcooker en een hele nacht laten slowen...3 pepertjes erin en afgemaakt met eetlepel sambal. En een hele bol knoflook...

kokkim1 avatar
kokkim1 12-11-2014

Wat een heerlijk recept! Ik heb het inmiddels twee keer gemaakt, de 2e keer met 1 tl sambal want 2 vonden wij toch wat te pittig. Heb Kikkoman sojasaus gebruikt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten