Risotto met cantharellen en kastanje champignons

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Risotto met cantharellen en kastanje champignons

    Risotto met cantharellen en kastanje champignons

    Risotto met cantharellen en kastanje champignons

  • Risotto met cantharellen en kastanje champignons

    Risotto met cantharellen en kastanje champignons

    Risotto met cantharellen en kastanje champignons

  • Risotto met cantharellen en kastanje champignons

    Risotto met cantharellen en kastanje champignons

    Risotto met cantharellen en kastanje champignons

  • Risotto met cantharellen en kastanje champignons

    Risotto met cantharellen en kastanje champignons

    Risotto met cantharellen en kastanje champignons

  • Risotto met cantharellen en kastanje champignons

    Risotto met cantharellen en kastanje champignons

    Risotto met cantharellen en kastanje champignons

  • Risotto met cantharellen en kastanje champignons

    Risotto met cantharellen en kastanje champignons

    Risotto met cantharellen en kastanje champignons

Een super lekkere risotto met als thema de herfst die kruidig, zacht en romig smaakt. Geweldig hoe die mooie smaken bij elkaar komen. Een must voor de risotto liefhebber!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
200 gr risottorijst (Arboriorijst)
2 sjalotjes
1 teentje knoflook (geperst)
150 gr verse cantharellen
100 gr kastanje champignons
600 ml warme bospaddenstoelen bouillon (tablet AH)
Scheut droge witte wijn
Klont roomboter
Olijfolie
Scheutje kookroom of slagroom
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Vers gesnipperde peterselie
Vers geraspte grana padano
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1382,05 kcal
Koolhydraten 134,15 g
Eiwitten 39,40 g
Vetten 66,25 g
Benodigdheden
RVS pan, koekenpan

Bereidingswijze

Knoflook persen, sjalotjes snipperen, paddenstoelen schoonmaken en indien nodig halveren of in kwarten snijden. Peterselie heel fijn snipperen. Water in waterkoker doen, laten koken en er in een maatbeker een tablet (AH) bospaddenstoelenbouillon aan toevoegen en laten oplossen. Klont boter in een pan doen en er een sjalotje in fruiten. Droge risottorijst toevoegen en omroeren. Hij wordt nu glazig. Dan, al roerend, beetje bij beetje warme bouillon erop gieten tot rijst net onderstaat. Ga door tot de rijst geen vocht meer kan opnemen. De risotto is goed als hij zacht is en nog net een bite heeft. Kook hem dus niet tot pap! Nu kleine koekenpan nemen, olijfolie erin en sjalot 2 met de teen knoflook fruiten. Paddenstoelen erbij en enkele minuten mee roerbakken. Afblussen met een scheut witte wijn en op smaak brengen met room, peper en zout. Meng dit door de risotto, strooi er fijn gesnipperde peterselie en een beetje kaas over. Een super lekker en leuk bijgerecht/hoofdgerecht met herfst als thema.

Serveertip

Serveren met wat najaarssalade en/of een stukje gegrild rood vlees. Drink er frisse, droge, witte wijn bij (Pinot Grigo of Pinot Gris).

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar
Fressnapf

Doorsturen

Home Recepten