1. Home
  2. Recepten
  3. Grana padano
  4. Risotto met cantharellen en kastanje champignons

Risotto met cantharellen en kastanje champignons

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-09-2014

Ingrediënten 2 personen


200 gr risottorijst (Arboriorijst)
2 sjalotjes
1 teentje knoflook (geperst)
150 gr verse cantharellen
100 gr kastanje champignons
600 ml warme bospaddenstoelen bouillon (tablet AH)
Scheut droge witte wijn
Klont roomboter
Olijfolie
Scheutje kookroom of slagroom
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Vers gesnipperde peterselie
Vers geraspte grana padano


Verder heb je nodig


RVS pan, koekenpan


Risotto met cantharellen en kastanje champignons
Risotto met cantharellen en kastanje champignons
Risotto met cantharellen en kastanje champignons
Risotto met cantharellen en kastanje champignons
Begin van risotto maken

Boter in de pan, rijst erin

Boter in de pan, rijst erin
al roerend bouillon bijven toevoegen tot rijst gaar is

en geen vocht meer opneemt

en geen vocht meer opneemt
basis benodigdheden
basis benodigdheden
en natuurlijk mooie verse paddenstoelen
en natuurlijk mooie verse paddenstoelen

Een super lekkere risotto met als thema de herfst die kruidig, zacht en romig smaakt. Geweldig hoe die mooie smaken bij elkaar komen. Een must voor de risotto liefhebber!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Knoflook persen, sjalotjes snipperen, paddenstoelen schoonmaken en indien nodig halveren of in kwarten snijden. Peterselie heel fijn snipperen. Water in waterkoker doen, laten koken en er in een maatbeker een tablet (AH) bospaddenstoelenbouillon aan toevoegen en laten oplossen. Klont boter in een pan doen en er een sjalotje in fruiten. Droge risottorijst toevoegen en omroeren. Hij wordt nu glazig. Dan, al roerend, beetje bij beetje warme bouillon erop gieten tot rijst net onderstaat. Ga door tot de rijst geen vocht meer kan opnemen. De risotto is goed als hij zacht is en nog net een bite heeft. Kook hem dus niet tot pap! Nu kleine koekenpan nemen, olijfolie erin en sjalot 2 met de teen knoflook fruiten. Paddenstoelen erbij en enkele minuten mee roerbakken. Afblussen met een scheut witte wijn en op smaak brengen met room, peper en zout. Meng dit door de risotto, strooi er fijn gesnipperde peterselie en een beetje kaas over. Een super lekker en leuk bijgerecht/hoofdgerecht met herfst als thema.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Serveren met wat najaarssalade en/of een stukje gegrild rood vlees. Drink er frisse, droge, witte wijn bij (Pinot Grigo of Pinot Gris).



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top