Risotto met cantharellen en kastanje champignons

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-09-2014
  • Risotto met cantharellen en kastanje champignons

    Risotto met cantharellen en kastanje champignons

    Risotto met cantharellen en kastanje champignons

  • Risotto met cantharellen en kastanje champignons

    Risotto met cantharellen en kastanje champignons

    Risotto met cantharellen en kastanje champignons

  • Risotto met cantharellen en kastanje champignons

    Risotto met cantharellen en kastanje champignons

    Risotto met cantharellen en kastanje champignons

  • Risotto met cantharellen en kastanje champignons

    Risotto met cantharellen en kastanje champignons

    Risotto met cantharellen en kastanje champignons

  • Risotto met cantharellen en kastanje champignons

    Risotto met cantharellen en kastanje champignons

    Risotto met cantharellen en kastanje champignons

  • Risotto met cantharellen en kastanje champignons

    Risotto met cantharellen en kastanje champignons

    Risotto met cantharellen en kastanje champignons

Een super lekkere risotto met als thema de herfst die kruidig, zacht en romig smaakt. Geweldig hoe die mooie smaken bij elkaar komen. Een must voor de risotto liefhebber!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
200 gr risottorijst (Arboriorijst)
2 sjalotjes
1 teentje knoflook (geperst)
150 gr verse cantharellen
100 gr kastanje champignons
600 ml warme bospaddenstoelen bouillon (tablet AH)
Scheut droge witte wijn
Klont roomboter
Olijfolie
Scheutje kookroom of slagroom
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Vers gesnipperde peterselie
Vers geraspte grana padano
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
RVS pan, koekenpan

Bereidingswijze

Knoflook persen, sjalotjes snipperen, paddenstoelen schoonmaken en indien nodig halveren of in kwarten snijden. Peterselie heel fijn snipperen. Water in waterkoker doen, laten koken en er in een maatbeker een tablet (AH) bospaddenstoelenbouillon aan toevoegen en laten oplossen. Klont boter in een pan doen en er een sjalotje in fruiten. Droge risottorijst toevoegen en omroeren. Hij wordt nu glazig. Dan, al roerend, beetje bij beetje warme bouillon erop gieten tot rijst net onderstaat. Ga door tot de rijst geen vocht meer kan opnemen. De risotto is goed als hij zacht is en nog net een bite heeft. Kook hem dus niet tot pap! Nu kleine koekenpan nemen, olijfolie erin en sjalot 2 met de teen knoflook fruiten. Paddenstoelen erbij en enkele minuten mee roerbakken. Afblussen met een scheut witte wijn en op smaak brengen met room, peper en zout. Meng dit door de risotto, strooi er fijn gesnipperde peterselie en een beetje kaas over. Een super lekker en leuk bijgerecht/hoofdgerecht met herfst als thema.

Serveertip

Serveren met wat najaarssalade en/of een stukje gegrild rood vlees. Drink er frisse, droge, witte wijn bij (Pinot Grigo of Pinot Gris).

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

evdk avatar
evdk 13-09-2019

heerlijk... ik heb de risotto/champ in een rolletje sla geserveerd... wauw!

Fuscher avatar
Fuscher 12-10-2014

hij was lekker Alex kan hier alleen geen bospaddestoelen boulion krijgen dus hebben we een pakje bospaddenstoelen soep gedaan beetje dunner gemaakt en dat ging ook goed. lekker leuk recept dank

jeannine_schouten avatar
jeannine_schouten 12-10-2014

Vanavond gemaakt. We hebben allemaal gesmuld!

parel62 avatar
parel62 07-10-2014

Werd hier op attent gemaakt door Ger en neem hem ook mee om eens te proberen

Lammy1954 avatar
Lammy1954 29-09-2014

Mmmm lekker, ga ik binnenkort maken.

ger1958 avatar
ger1958 29-09-2014

Well Done, Alex !! Je hebt de smaak nu goed te pakken !

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten