Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Chocoladecake met banaan

Chocoladecake met banaan

Door: pwiggers

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-09-2014

Ingrediënten 10 personen


150 gram zachte roomboter
140 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
3 eieren (M)
mespunt zout
150 gram cakemeel of zelfrijzend bakmeel
50 gram pure chocolade
1 rijpe banaan
(1 eetlepel rum)


Verder heb je nodig


Cakevorm van 25 cm
bakpapier
pannetje voor het smelten van de chocolade of kommetje voor de magnetron
mixer
2 beslagkommen

Chocoladecake met banaan
Chocoladecake met banaan

Wilde weer eens experimenteren met een andere cake.
Deze combinatie leek me erg lekker en is het ook.
Een heerlijke luchtige chocolade-banaancake.
De volgende dag is de cake nog lekkerder.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Bekleed de cakevorm met bakpaper of vet deze in met boter en betuif met bloem.
Smelt de chocolade in het pannetje op laag vuur of in een kommetje in de magnetron. Laat iets afkoelen.
Pel de banaan en prak de banaan fijn.

Roer de zachte boter met de suiker en vanillesuiker tot een cremige massa.
Roer één voor één de eieren erdoor en eventueel de rum.
Meng het zout door de bloem en schep dit voorzichtig door de botermassa.

Doe de helft van het beslag in een andere kom.
Schep hier voorrzichtig de chocolade door.

Roer de fijngeprakte banaan door de andere deel van het beslag.

Schep het beslag om en om in de met bakpapier of ingevette cakevorm.
Bak de cake in het midden van de oven plm. 1 uur.

Doe de test met een satéprikker of de cake gaar is (er mag geen deeg aan blijven hangen).
Laat de cake op een rooster afkoelen en dan ....smullen maar.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top