1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Tapas: kip in knoflookolie (Pollo al ajillo)

Tapas: kip in knoflookolie (Pollo al ajillo)

  • Spaans, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-09-2014

Ingrediënten 8 personen


750 gram kipfilet (kipkluifjes kan ook)
10 tenen knoflook
6 el olijfolie
¼ kop droge witte wijn
zwarte peper en zeezout



Tapas: kip in knoflookolie (Pollo al ajillo)
Tapas: kip in knoflookolie (Pollo al ajillo)
Tapas: kip in knoflookolie (Pollo al ajillo)
Tapas: kip in knoflookolie (Pollo al ajillo)
Tapas: kip in knoflookolie (Pollo al ajillo)
Tapas: kip in knoflookolie (Pollo al ajillo)

Een heerlijk gerechtje dat niet mag ontbreken bij een tapas avondje. Snel en makkelijk te maken dus je hoeft zelf niet lang in de keuken te staan.
Schrik niet van de hoeveelheid knoflook want dat is juist wat dit gerecht zo lekker maakt.
Traditioneel wordt dit gerecht met de vingers gegeten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Snijd de kip in stukjes en kruid het met peper en zout.
Verhit de olie in een pan en braad de kip aan alle kanten aan.
Voeg de gehakte knoflook toen en bak de kip aan alle kanten goudbruin.
Blus het geheel af met de wijn en laat het nog even op een klein pitje sudderen totdat de kip gaar is en de wijn ingekookt.
Warm (heet) serveren.

Bron

Een Spaans boekje over tapas. Aangepast, zelf klaargemaakt en gefotografeerd.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top