1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Kabeljauw
  6. kabeljauw timbaaltjes

kabeljauw timbaaltjes

  • Internationaal, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-06-1999

Ingrediënten 8 personen


250 gr kabeljauw
150 gr rode paprika
100 gr mango
1 theelepel (fijngesneden) basilicum
8 zakjes gelatine poeder
2 dl witte wijn
andijvie of sla
250 gr tomaten
2 eetlepels vinaigre
basilicum
citroensap
1 dl olijfolie


Verder heb je nodig


Staafmixer


Smakelijk en goed ogend voorgerechtje in witte wijngelei.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijdt de vis, de paprika en de mango in kleine blokjes.
Pureer de tomaten
Snij de basilicum fijn.
Snij de andijvie of sla in dunne reepjes (en julienne)

Bereidingswijze

Stoom de ingredienten in 10 min. gaar. Laat uitlekken en verdeel ze in timbaaltjes.
Maak een witte wijngelei:
8 zakjes gelatine poeder en 2 dl witte wijn.
Vul hiermee de timbaaltjes af. Opstijven in de koelkast.
De SAUS: meng de tomatenpuree met de vinaigre, basilicum, een scheutje citroensap en de olijfolie. Goed mengen.
Leg op elk bord een bedje van de andijvie of de sla.
Leg hierop een timbaaltje.
Giet de saus rond het bedje.

Serveertip

Hierbij past een strakke witte wijn (bv Menetou Salon)zelf gedronken (kerst 1997) met 1997 culemborg - chenin blanc - Paarl.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top