Kersencrumble

  • Nederlands, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-09-2014
  • Kersencrumble

    Kersencrumble

    Kersencrumble

  • Kersencrumble

    Kersencrumble

    Kersencrumble

  • Kersencrumble

    Kersencrumble

    Kersencrumble

  • Kersencrumble

    Kersencrumble

    Kersencrumble

  • Kersencrumble

    Kersencrumble

    Kersencrumble

  • Kersencrumble

    Kersencrumble

    Kersencrumble

  • Kersencrumble

    Kersencrumble

    Kersencrumble

Toetje van kersen onder een laagje kruimeldeeg, lekker met wat slagroom of een bolletje ijs  

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
280 gr kersen uit pot (uitgelekt)2 eetl witte basterdsuiker1 theel maizena100 gr bloem60 gr koude roomboter50 gr suiker2 eetl gehakte pecannoten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 ovenvaste schaaltjes of 1 grotere schaal

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden. Meng de bloem en 50 gr gewone suiker in een kom. Snijd met twee messen de boter door het meelmengsel in stukjes. Kneed daarna met je vingertoppen tot een kruimelig deeg.
Laat de kersen uitlekken en schep de basterdsuiker en de maizena er door. Verdeel de kersen over 4 ovenvaste schaaltjes. Bestrooi met wat van de crumble en verdeel de pecannoten er over. Zet de schaaltjes 25 min in de oven. Lekker met wat slagroom of een bolletje ijs.

Bron

leukerecepten.nl

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten